18-годишният Иван от Бургас, който се нуждаеше от белодробна трансплантация, е починал. Момчето е изпаднало в кома преди благотворителния концерт в негова помощ на 24 юни, съобщи Би Ти Ви.

Момчето страдаше от рядкото заболяване муковисцидоза и единствената му надежда за живот беше трансплантация на бял дроб. Освен операцията младежът се нуждаеше и от терапия, която струва 2000 лева на месец.

До миналата година момчето е било в добро здраве, но състоянието му рязко се е влошило.

Родителите на Иван събираха средствата за терапията чрез дарения и се надяваха, че той ще бъде включен в списък за трансплантация в Австрия.

На 24 юни в Летния театър в Бургас дори се състоя благотворителен концерт в помощ на момчето. Малко преди това обаче Иван е изпаднал в кома и е било взето решение да бъде транспортиран във Военномедицинска академия в София.

В продължение на седмица медиците във ВМА са поддържали живота на момчето с апаратура. В 07:00 ч. тази сутрин тя е била изключена.

Екипът на TrafficNews.bg изказва съболезнования на близките и семейството на Иван. Поклон пред паметта му!

18-годишен чака белодробна трансплантация, нуждае се от средства за терапияМомчето страда от муковисцидоза, състоянието му се влошило през зимата