Полицията потвърди, че мъжът станал герой в предаването "Съдебен спор", е открит мъртъв, а върху тялото му има видими следи от насилие. Вчера, около 17 часа, в МВР е постъпил сигнал за намерен в жилищна кооперация в ж.к. „Люлин“ починал 87-годишен мъж. 

На място е извършен оглед, а по случая е образувано досъдебно производство. Работа по разследване на престъплението продължава под надзора на Софийската градска прокуратура.

Припомняме, че тяклото на Стефан Янев е намерен тази нощ, след като той съобщил пред медиите скандални данни за това, че трите му внучки са пленници в дома си и никога не са ходили на училище.

След предаването с разкритията дядото изчезнал. Родителите са адвентисти, обясниха от дирекция социално подпомагане, предава Нова тв. Полицаи и социални са нахлули в апартамента на родителите и са открили трите внучки на Стефана.

За случилото се съобщи в социалната мрежа репортерът на предаването Георги Игнатов. Ето какво пише той: 

Издирваният Стефан Янев е открит мъртъв. Тялото на възрастния мъж е намерено тази вечер на общ балкон, намиращ се срещу апартамента му. Стефан за последно е чут от съседи да вика за помощ на 11-и февруари, докато дъщеря му Мария се е заканвала, че ще го убие. Дошлите на място полицаи са си тръгнали, след като никой не им е отворил вратата на жилището.

Г-н Янев се обърна за помощ към Съдебен спор, но след заснемането на репортажа животът му е бил насилствено отнет. Не доживя да дойде в студиото, както и вчера да отпразнува 87-ия си рожден ден.
Спестих ви бруталността на снимката, която отразява неадекватността на институциите… 
Нека душата му да намери покой!