23-годишният Захари Чернев, който в събота вечерта блъсна с автомобил и рани тежко полицай, е задържан многократно за разпространение на наркотици, съобщи пред Нова телевизия Ангел Бадънков, началник на отдел "Криминална полиция" в СДВР.

Рецидивистът успя да избяга и все още се издирва.Инцидентът стана на 15 декември около 23.15 часа, когато екип на специализирани полицейски сили спира автомобилa на Захари Чернев за рутинна проверка. След като той е спрял, полицаите са подходили към него.

"Полицейският автомобил го блокира срещу движението. Той спира. Полицейските служители слизат. Единият подхожда от едната страна,а другият - от другата. В това време шофьорът на автомобила включва задна скорост, удря спрян автомобил и с "мръсна газ" прегазва колегата в тревните площи и успява да избяга", обясни Бадънков.

Полицаят, блъснат по време на проверка, все още се бори за живота сиВиновният шофьор се издирва

Пострадалият полицай, който е на 39 години, е в изключително тежко състояние, с опасност за живота. Той е настанен в УМБАЛ "Света Анна".

"Той е със счупен крак, таз и седем ребра, увреден е и белият му дроб. Ще се наложат операции", допълни шефът на "Криминална полиция". Колата на наркодилъра пък е открита изоставена в Студентски град.