Двама от нелегалните мигранти, които пострадаха при тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия” в неделя, са в критично състояние. Това съобщи  заместник-директорът на болницата в Пазарджик Дора Шопова.

Единият от най-тежко ранените е постъпил в лечебното заведение в безсъзнание. Направена му е животоспасяваща операция. Другият сериозно пострадал е в хирургичен шок. В болницата в Пазарджик са настанени още четирима от мигрантите. Те са в стабилно състояние.

„Комуникацията с пациентите е била много трудна, тъй като не говорят английски и нямат никакви документи. Казали са си само имената”, поясни Шопова пред Нова.

Групата мигранти, деветима от които загинаха при инцидента на „Тракия, е пътувала от Турция към Западна Европа. Шофьорът – 16-годишен българин без книжка, също загуби живота си при тежката катастрофа.

Собственикът на злополучния бус също е български гражданин и е задържан в софийското село Бусманци, каза заместник-главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев. Той поясни, че непълнолетният водач е криминално проявен, но не е бил санкциониран за нарушения на пътя.

„Напоследък в каналите за нелегални мигранти участват наказателно неотговорни лица”, каза още Арабаджиев.