Полицаят, който бе прострелян по-рано днес, е бил гръмнат с газов пистолет, преправен на боен, съобщиха от прокуратурата. Най-вероятно е била извадена предпазната муфа на оръжието на мъжа, който вече е арестуван и отведен за разпит.

Какво точно се е случило?

Според първоначалната информация, два патрула "Охранителна полиция" и екип на Трето РПУ са изпратени на адрес в кв. "Илинден". Те реагирали незабавно на сигнал, подаден от майката на психично болен мъж.

Когато тя отворила вратата на жилището, синът й насочил пистолет към нея. Жената успяла да се отдръпне, но той прострелял униформения в областта на главата.

Както вече ви съобщихме, стрелецът е син на оперния певец Марио Бръзицов, казва се Христо. Говори си, че момчето е злоупотребявало с наркотици. Младежът е роден на 3 април 1997 г., сега е задържан в столичното 3-то РПУ. Вероятно прокуратурата ще иска той да остане за психични изследвания в психиатричната клиника към Ловешката болница.

Пострадалият полицай незабавно е откаран в болница, но не с линейка, а от колегите му, с патрулката, съобщи пред Bulgaria ON AIR говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

По думите й на линейката били нужни 7-8 минути, за да стигне до мястото на инцидента, затова полицаите действали мигновено и откарали колегата си в "Пирогов".

Състоянието на простреляния полицай е стабилно, остава в ПироговНараняванията изискват допълнително наблюдение, допълнителни хирургични интервенции и обработки

Георги Йовчев е простреляният полицай! Стрелецът е син на оперния певец Марио БръзицовПо последна информация извършителят е задържан, а раненият полицай е настанен в “Пирогов“

Простреляха в главата полицай в СофияИзвършителят е арестуван