Брат и сестра роми от Ихтиман са задържани за убийството във влака София - Истанбул, което бе извършено днес сутринта. 50-годишен мъж е открит с прободна рана от пътник минути след 8 часа. Веднага е подаден сигнал на 112. Екипите на Спешна помощ пристигнали на мястото 16 минути по-късно. За съжаление обаче, въпреки усилията на медиците мъжът починал в линейката на метри от болница “С. Анна” в София. Задържани са двама човека от Ихтиман мъж на 38 години и жена на 47 години от ромски произход, които първоначално бяха избягали от местопрестъплението. Те са брат и сестра и са криминално проявени, съобщават от столичната полиция. 

Двамата роми с фамилия Мутафчиеви пътували заедно с детето на единия във втори вагон. 50- годишният Ангел бил на съседна седалка. Той направил забележка на двамата, че са си качили краката на сдедалката и избухнал скандал. Мъжът е намушкан в гърба, но острието е стигнало до сърцето. Пътници, които станали свидетели на трагедията, са подали сигнал на 112. Влакът е спрян, а пострадалият мъж е откаран с линейка. На път за болницата обаче е издъхнал. 

По -късно полицията е задържала Мутафчиеви. В момента текат разпити, на които се изяснява кой е причинил смъртта на Ангел и каква е била причината за спречкването. Мутафчиеви и починалият Ангел не са се познавали. 50-годишният мъж е от София, от столичния квартал “Толстой” . Оръжието е намерено. Направен е опит то да бъде скрито. Двамата арестувани са задържани във Вакарел, където влакът е спрял. 

В композицията се извършват оглед и следствени действия, което не позволява влакът да продължи своето пътуване. Създадена е организация за обезпечаване на пътуването за всички 120 пътници като са пренасочени и настанени в следващия преминаващ влак. А именно Бързият влак от Пловдив за София , който е потеглил от гара Вакарел в 09:12 ч.

Полицията призовава всички пътници от влака, които не са били установени и разпитани да се свържат с МВР.

 

Обрат! Жена с дете е убила мъжа във влака Пловдив - София!Жената и спътникът й, които първоначално избягаха, са заловени