Постоянен арест за Димитър Георгиев от Бяла черква Димитър Георгиев от Бяла черква остава за постоянно в ареста. Това реши Великотърновският окръжен съд след искане на прокуратурата да му бъде наложена мярка за неотклонение “задържане под стража”, предаде "Янтра днес".

На 6 декември Димитър, който седмица по-рано навършил 18 години, нахлул в дома на 70-годишната Петра С. Младежът започнал да удря възрастната жена с юмруци по лицето, притиснал устата и носа ѝ с ръка и я изнасилил. Жената обаче се е задушила и починала.

Окръжният прокурор Катя Лещакова поиска Димитър да остане зад решетките за постоянно, защото престъплението, което е извършил е особено тежко и за него се предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода, пише Факти бг.

По думите ѝ, Георгиев е опасен, тъй като разследването показва, че в миналото той е блудствал и с други възрастни жени в Бяла Черква. На Никулден, веднага след като излязъл от имота на 70-годишната жена, той се е насочил към съседна къща, където посегнал на друга жителка на малкото градче.

Адвокатката на обвиняемия Светлозара Георгиева поиска от съда той да остане под домашен арест. По думите ѝ поведението на младежа, който има само завършен седми клас, е добросъвестно, защото сам е признал вината си. "Димитър съжителства с баща си, който може да осъществява някакъв контрол над него. М

ярката "задържане под стража" няма да е подходяща за него", посочи Кирилова.

Тя обясни още, че младежът е безработен, но винаги когато го потърсят в махала откликва за работа на парче. Пред съда Димитър също обясни, че иска домашен арест.

"Ще си седя вкъщи, ще слушам баща ми", заяви той.

Съдът не взе под внимание аргументите на защитата и остави обвиняемия в ареста.

"Защо го направи? Стана на 18 години и започна с пиене, наркотици и възрастни жени!", обърна се съдия Пламен Борисов към младежа. 

Разследването по случая продължава, ако бъдат събрани още доказателства обвинението към Димитър Георгиев може да бъде преквалифицирано, стана ясно още от съдебното заседание.