С повече от половин милион падна цената на незавършения балнеохотел в Баня, който частен съдебен изпълнител се опитва да продаде. Бетонния мастодонт вече три пъти е обявяван за публична продан, но желаещи така и не се намират. 

Последният търг, стартирал през ноември, не доведе до успех, след което стойността на имота спадна чувствително. През януари ЧСИ Тодор Луков отново е обявил процедура, като този път началната цена, която се търси, е 1 555 984 лв. /795 561.99 EUR/.

Втори опит да продадат бетонен мастодонт в Баня, който така и не стана балнеохотелЧСИ обяви цена от 2 122 776 лв.

Припомняме, че преди повече от 10 години в Баня започна изграждането на масивен проект за спортно-оздравителен център. Той се строеше върху поземлен имот с площ от 8288 кв. м.., разположен в крайна част на курортния град. В съседство граничи с функциониращ балнеоложки хотел и зелени площи.

На терена бяха започнати и няколко малки строежа, който така и не бяха доведени до край. Те нямат издавани заповеди за завършеност, спиране на дейност или забрана за достъп. Към днешна дата са изградени две от крилата на хотела, готова е част от фасадата, поставена е и дограма. Разполага и с открит басейн.

Провалилата се инвестиция на софийското дружество “СД ВИАНА” ООД доведе до влошаване на историята на имота. През годините върху него неколкократно са били налагани възбрани. Справка в Търговския регистър показва, че върху фирмата собственик има няколко запора, които са вдигнати. Единият от 2010г. и в размер на 13 375 лева, а другият от 2015г. в размер на 60 990 лв., заедно с неолихвяеми вземания в размер на 674 387 лв.

От 12 януари 2023г. „СД ВИАНА“ ООД e дерегистрирана по закона за ДДС, а няколко дни по-късно един от съдружниците - Анахид Терзиева, бива заличен. Към днешна дата фирмата се представлява единствено от Венелин Терзиев. За поземления имот не се начислява Данък върху добавената стойност.

Начало на търга е обявено за 27 януари, като наддавачите могат да участват в публичната продан до същата дата на месец февруари. На 28-и се очаква да се даде яснота дали при понижаването на цената с над 560 000лв. ще доведе до по-голям интерес и има ли неосъщественият балнеохотел в Баня нов собственик.