Правят втори опит да продадат бетонен мастодонт в Баня. След като първоначалната цена не спечели наддавачите, поземленият имот отново е обявен за публичен търг от частен съдебен изпълнител в Пловдив. Цената, на която сега се продава, е по-ниска – 2 122 776 лв. /1 085 358 EUR/ и представлява 90% от първоначално обявената сума.  

Поземленият имот, в който преди близо 10 години стартира строителството на спортно-оздравителен център, е собственост на софийското дружество “СД ВИАНА” ООД. Същото е било дерегистрирана по закона за ДДС на 23 януари тази година, а няколко дни по-късно един от съдружниците - Анахид Терзиева е заличена. Към днешна дата фирмата се представлява единствено от Венелин Георгиев Терзиев.

Цялостната площ на обявения на търг урегулиран поземлен имот е 8288 кв. м.. Той е разположен в крайна част на курортния град Баня. В съседство граничи с функциониращ балнеоложки хотел и зелени площи. На територията му има няколко започнати, но незавършени строежа, за които не са издавани заповеди за завършеност, спиране на дейност или забрана за достъп. Преди няколко години обектът бе замразен и поставен под охрана. 

Към днешна дата са изградени две от крилата на хотела, готова е част от фасадата и дограмата. Разполага и с открит басейн.

Историята на имота сочи, че върху него е била налагана възбрана 13 пъти за периода от 2011 до 2023 г. Справка в Търговския регистър пък показва, че върху дружеството, което го стопанисва, има няколко наложени запора, които са вдигнати. Единият от 2010г. и в размер на 13 375 лева, а другият от 2015г. в размер на 60 990 лв., заедно с неолихвяеми вземания в размер на 674 387 лв.

Търгът, обявен от съдия изпълнителя Тодор Луков, е отворен за залози от 19 ноември до 19 число на следващия месец. Очаква се новият собственик да бъде обявен на 20 декември.