Оферта за 2 грама амфетамин, и то "много хубав", се появи в сайта за търговски обяви olx. Потребител с името Ambr предлага бялото на цена от 18 лева за обявеното количество и качество.

Странното в ситуацията освен че някой е решил да афишира публично търговия на дрога, е че при качване на обява в платформата, всяка информация и продукт се преглежда от модератор. Конкретната обява е качена в 23:14 на 26 февруари 2018. Вместо изобщо да не бъде допуснато, търговското предложение за амфетамина се разпространява най-свободно, вече дори и в социалните мрежи. 

Местоположението на дрогата според продавача е Разсадника, гр. София, Област София-град, а стоката е обявена като "много хубав" амфетамин. Допускането, че потребителя е предрешил офертата си като пудра захар или хранителна добавка, не е резонно, тъй като стоката си е обявена гръмко като "амфетамин" дори в заглавието. 

Друг е въпросът какво има в плика, сниман като изложбен експонат на продукта. 

Артикулът все още е наличен в публичното онлайн пространство. Най-вероятно скоропостижно офертата ще бъде изтрита, но ние направихме скрийншот, в който може да се уверите от първа ръка и да поразсъждавате върху контрола на продажбите: 

Освен нелегалното и забранено от закона наркотично вещество, потребителят е обявил за продан още Iphone 6s 16gb за 500 лева, грейка, чанта и марков часовник Daniel Klein Exclusive, който пък се търгува за 110 лева. Също така той е пуснал обява за работна ръка, а именно "Търся фризьорка и маникюристка с опит в тази сфера, салона е разработен и се намира в центъра на София. Заплащането е на процент или на наем".

И за тези, които ще се позоват на свободата на словото и трактовки тип "мога да кажа, че продавам и Луната, кой ще ми повярва", припомняме какви са правилата на сайта за обяви, в частност артикулите и услугите, които са забранени за офериране: