Рязкото поскъпване на строителни материали, както и осезаемите дефицити на определени суровини на пазара, започна да наслагва паника в бранша. Част от притесненията са, че заради липсата на желязо и други материали, чийто внос има голям дял Украйна, ще се замрази строителството на жилищните комплекси, които са стартирали.

Лидерът в жилищното строителство в Пловдив – PIMK Build ,обаче е обезпечил на 100% със строителни материали всички свои проекти, които са започнали, а и предстоящите.

„Искаме да кажем на нашите клиенти да бъдат спокойни. Осигурени сме изцяло за следващите 2 години с необходимите материали и суровини. Имаме достатъчно желязо, арматура и всички отделни материали за завършването на всичките ни обекти. Няма да има спиране, както и забавяне на обявените жилищни комплекси”, обясни Здравко Тинков от PIMK Build. Освен това независимо от обстоятелствата, цените няма да се вдигат, както и да се променят договорите, които вече са подписани.

„Ако излезе нещо форсмажорно, въпреки че сме подготвени за всичко, то разликата ще бъде изцяло поета от нас”, обясни Тинков.

Припомняме, че PIMK Build  е част от конгломерата ПИМК, в който са свързани компании в различните браншове на строителството. В него е фирмата AST Beton, която разполага с най-модерния бетонов възел в Пловдив. Чрез фирмите в холдинга се добиват и транспортират инертни материали, а също така осигурява пряка жп връзка с Турция, която е един от големите производители и износители на желязо, арматура и други строителни материали.

Проектите на PIMK Build, може да видите в линка:

Кристалният град на бъдещето в Пловдив дава нов смисъл на думите простор, уют и красотаКомплексът "CRYSTAL TOWERS" край река Марица дава различен тласък на развитието на града

Мечтаният дом може да е реалност! Пловдивски инвеститор с грандиозен проект в МарковоPIMK Build стартира нов проект край Пловдив с еднофамилни къщи и собствени дворове

Вдигат модерен жилищен комплекс в сърцето на Кючука, кръстникът му може да спечели iPhone 12 Max ProPIMK Build започва четвъртия си проект в район „Южен”

Лукс и перфектна локация, изграждането на впечатляващия West Park Residence набира силаСтроителството на комплекса West Park Residence от PIMK Build напредва с бързи темпове

Пловдивски инвеститор с мащабен проект в центъра на София на атрактивни цениPIMK Build започва изграждането на Capitol Residence в район „Сердика”