Пловдив попадна в ТОП 3 на областите с най-евтини горива в страната показва статистика на cпeциaлизиpaнияcaйт Вg.Fuеlо. 

На фона на рекордното поскъпване на дизела и бензина в последните няколко месеца, област Хасково се отличава с най-достъпни цени на най-масовите горива, съответно средно: 2,29 лв./л за бензин A95; 2,32 лв./л за дизел; 1,05 лв./л за Пропан Бутан; 2,56 лв./л за бензин A98; 1,50 лв./кг за метан.

В Пловдив цените са почти еквивалентни, с търговска цена на дизела и газта в същите средни стойности. Бензинът обаче е по-скъп с 1-2 стотинки, съответно А95 на средно 2,30 лв за литър и 2,58 лв при А98. Метанът в Пловдивска област минава далеч средното за страната от 1,39 лв за килограм, като шофьорите с метанови уредби се бъркат 1,53 лв. за килограма. На трето място по най-евтини горива се нарежда Добрич, а като най-скъпи дестинации са определени Монтана, Видин и Благоевград. 

Днес цените на почти всички горива отбелязаха ръст с 1 стотинка, като в по-големите вериги бензиностанции цената на дизела удари 2,40 лв/л. Прави впечатление, че приблизително всички дилъри на гориво продават на една и съща цена, но средните стойности на дизела все пак гравитират около 2,37, заради сериозното отклонение в низходящ план във веригата на Марешки. 

За година гopивaтa нa пaзapа ни ca oтчeли pъcт oт cpeднo 30 cтoтинки, като цените са се повишили със 6 стотинки само през октомври. 

Въпреки скокът в цените на бензиностанциите у нас, България продължава да поддържа едни от най-ниските цени в Европейския съюз. Шофьорите в бензинов двигател могат най-евтино да заредят в българските бензиностанции, а при дизелът единствено Словакия продава по-изгодно /около 2 лева/. Словакия, Румъния и Естония поддържат по-ниски цени на пропан бутана /между 90 ст и 1 лев/.