Известното заведение Spagheti Kitchen&Bar, което се намира на площад „Света Неделя” на ъгъла с „Позитано”, е пуснато за продан от съдия-изпълнител Стефан Петров. Обявената цена е 2 864 000 лева, показа проверка на TrafficNews в сайта на Камарата на частните съдия-изпълнители /ЧСИ/.  Обявата е публикувана на 29 октомври, а срокът за огледи и оферти започва да тече от днес – 4 ноември и ще продължи един месец. Ако има купувач, той ще бъде обявен на 5 декември.  

Продаваният имот е малко над 500 кв.м и включва закрита част и тераса  Заведението е имало 180 седящи места вътре и 150 – отвън.  

То е собственост на известния столичен ресторантьор и кулинарен гуру Любомир Василев, който има още няколко известни и много хитови заведения в града.

В съобщението на съдия-изпълнителя не се посочва кой е кредиторът и какви претенции има към собственика на ресторанта.

 От фирмата  "Пи Ел Си брокерс 3", която е собственост на Любомир Василев, обаче твърдят, че обявата била куха, тъй търгът се организирал за дългове към общината, които били разсрочени и се плащали редовно.

 TrafficNews се свърза с кантората на съдия-изпълнител Стефан Петров за коментар по темата. “Обявата е актуална към днешна дата. Ако има проблем, тя ще отпадне, но засега е действаща”, казаха оттам.

 Spagheti Kitchen&Bar бе направено на мястото на първото "Флокафе", собственост на гръцката верига за  бързо хранене "Гудис" (Goody's). То бе открито през 2008 г., но през 2014-а - продадено на "Пи Ел Си брокерс 3".

 От 5 ноември започва да тече едномесечният срок за огледи и за друго известно столично заведение - механа на столичната улица "Граф Игнатиев" 26. Тя е обявеня за продан от ЧСИ Милен Бъзински. Исканата цена е 988 992 лева. 

Името на механата не е посочено в обявата, но там се намираше ресторантът "Тринайсетте стъпала", рекламиран като единствения рицарски у нас. Срещу собственика му Васил Агопов има много оплаквания в социалните мрежи, че не плаща на служителите си.