Частен съдебен изпълнител пусна на търг апетитен имот в близост до парк „Лаута” и стадион „Локомотив”, който се е ползвал като школа по английски език за бебета, деца и ученици.

Помещението е с площ 57.95 кв.м и се намира на бул. Санкт Петербург № 38. Имотът е самостоятелен обект, находящ се на първия етаж в луксозна жилищна сграда със смесено предназначение. В съседство на имота няма други самостоятелни обекти. Предназначението му е за търговска дейност.

Недвижимият имот е ипотекиран и се продава заради дългове на фирмата собственик „Валкирия Груп” ЕООД, чийто едноличен собственик според Търговския регистър е Николай Костадинов.

Търгът за имота е публичен и стартира на 15 февруари 2024 г. Началната цена от която започва наддаването е 98 720.00 лв. или 50 474.73 Евро. Оферти се приемат до 16 март, като желаещите предварително трябва да внесат сумата, равна на 10% от началната тръжна цена.

Офертите ще бъдат разгледани на 16 март, когато се очаква да бъде обявен и евентуалният нов собственик на имота.

Наемателите на обекта- школата по английски език за бебета, деца и ученици заявиха пред медията ни, че нямат нищо общо с имота и скоро ще се преместят на друг адрес в ЖР "Тракия".