На пловдивския пазара на имоти, обявени за продан от частни съдебни изпълнители, отново се появи авангардната розова къща в квартал "Мараша". Както TrafficNews.bg съобщи, тя бе обявена за публична продан през септември месец, като първоначалната цена, от която тръгваше търга възлизаше на крупната стойност от 675 300 лева.  

Зданието обаче не бе пожелано от никой дали заради финансовия елемент, или поради други причини. Ако парите обаче са били спънка за потенциалните купувачи, понастоящем жилищната сграда отново е в активна тръжна процедура. Този път цената е рекордно свалена с цяла 1/З или с рекордните 225 300 хиляди лева. Така най-ниската определена цена, от която започва наддаването, е 450 000 лева. 

Къщата с РЗП от 544 кв.м е в центъра на Пловдив и се отличава значително от цялостното оформление на ул. Мусала в пловдивския квартал "Мараша". С причудлива архитектура, със своите 5 етажа, придружени от сутерен, сградата е разположена върху терен от 148 кв. м., но обособените жилища и помещения в нея варират по квадратура според нивото, на което се намират.

Това се дължи на авангардното проектантско решение, която прави къщата наистина забележителна. Собствениците Георги и Магдалена Игнатови са ипотекирали имота цели четири пъти, за да вземат кредит от ПИБ. Съществува и възбрана в полза на "Дайнърс клуб България". С парите от продажбата трябва да бъде погасен дългът им към кредитора.