22-годишната Йоана изненада феновете си с най-новото й парче „Fiesta”, което е заредено с перфектното за лятото латино звучене.

Само за няколко дни видеото към сингъла събра над 110 хиляди гледания в YouTube, а песента има и английска версия с испански елементи, похвали се самата певица пред TrafficNews.

Йоана, която стана популярна след участието си в предаването “X Factor”, учи в Нов български университет със специалност „Поп и джаз пеене“ и ръководител Етиен Леви. 

Йоана се занимава с музика от ранните си детски години и вече мечтае и за световна сцена.  

Какво още разказа за себе си пред TrafficNews, вижте в следващото интервю:

- Колко време и къде снимахте видеото към песента "Fiesta"?

- Снимачният процес продължи около 13 часа и беше доста горещо и изморително. През цялото време снимахме навън, а локацията беше язовир Огняново. Заедно с екранния ми партньор Галин Найденов трябваше да се качим заедно на една 20-метрова дървена кула и да стоим на ръба, беше доста страшно (смее се). 

- Кой написа текста към песента ?

– За втори път работих заедно с Кристиан Тарчеа – Monoir, който е страшно талантлив и за мен винаги е удоволствие да правим музика заедно. Двамата написахме английския текст, а малко по-късно с Павел от Pavell & Venci Venc’ измислихме и българската версия.

- Посвещаваш ли на някого тази песен?

– Не. В песента пея „приближават се очите сини“, но не е посветена на конкретен мъж. Имам човек до себе си и съм щастлива с него, но все още не се чувствам готова да посветя песен на някого.

- А защо досега не си показвала в публичното пространство твоя приятел? Как реагира той на популярността ти?

 – Не обичам показността и затова не парадирам с личния си живот. Относно това дали моята известност му пречи – не мисля, той ме подкрепя във всяко едно отношение и вярва в мен повече, отколкото аз самата вярвам в себе си. Късметлийка съм, че имам такъв мъж до себе си!

- Родителите ти музиканти ли са?

– Майка ми и баща ми могат да пеят, но не се занимават професионално с музика. Прадядо ми е бил цигулар и вкъщи до ден днешен пазим неговата цигулка.

Архив : "X Factor"

- Кой е първият ти момент в който осъзна, че имаш фенове?

– По време на втория етап от участието ми „Х Factor”. Имаше шест стола и всеки ментор избираше кои ще са участниците, които ще продължат към къщите на съдиите. Тогава аз отидох и чух как публиката крещеше моето име. След като Саня ме избра и излязох от залата, имаше хора, които ме чакаха с плакати и искаха да се снимат с мен. Имам невероятни фенове, които ежедневно ме даряват с любов и ме подкрепят, за което безкрайно им благодаря!

- Кой е твоят любим български музикант?

– Много се възхищавам на Мария Илиева. За мен тя е пример за това как години наред човек надгражда себе си и мисля, че всеки един от нас трябва да го прави. Мария вече толкова време е на сцената и въпреки това не спира да ни изненадва с нови и различни неща, и да бъде интересна. Възхищавам се на хора като нея!

 

- Представяла ли си някога, че ще постигнеш този успех?

- Винаги съм казвала, че трябва да вярваш в себе си и да имаш ясно начертан план в главата си за това какво искаш.  За мен музиката винаги е била на преден план, случвало се е да съм в Монтана и от екипа да ми звъннат за работен ангажимент, на секундата тръгвам към София.

Никога не правя компромиси с работата ми. Хората трябва да са напълно отдадени на това, което правят, ако искат да успеят.

- Имало ли е моменти в които си губила вяра в себе си?

 - Имаше период в живота ми, в който не спирах да се явявам на конкурси по пеене. Представях страната ни в Румъния, Tурция и други държави, но нищо не се случваше. Това беше един от моментите, в които бях отчаяна и мислех, че има някакъв проблем в мен.

С времето всичко се промени и може би подкрепата на семейството и приятелите ми, както и огромното ми желание да се занимавам с музика, ми помогнаха да се вдигна и да продължа.

Снимки: Костадин Кръстев - Коко