Раздираното от конфликти племе на Гордите спечели битката за територия, но остана с минимални запаси заради грешно направено предположение на кастинг битката в събота. Жълтите извоюваха драматична победа на Арената на “Игри на волята” след отлична отборна игра и правилно построена стратегия, но ще прекарат седмица в лишения и нажежена обстановка в Резиденцията.

Втори в териториалния сблъсък завършиха Силните, предвождани от новия капитан Виктория. Въпреки че Зелените се движиха наравно със съперниците си до финалната права, те не успяха да се справят достатъчно бързо и трябваше да се задоволят със Стопанството.

Племето на Дръзките не успя да се сработи добре и след поредица от забавяния завърши последно. След присъединяването си към Сините, новият член на отбора Анита съобщи, че избира да отлъчи и изпрати на Блатото баскетболистката Десислава. 

Пристигането на Гордите на най-желаната локация на Дивия север беше съпътствано от лоши новини. Освен липсата на каквито и да е запаси на Резиденцията, Жълтите ще имат право на едва две порции храна дневно, които капитанът Крамарска ще разпределя между участниците.

Утре в екстремното риалити капитаните на трите племена - Виктория, Гешев и Крамарска, ще влязат в зрелищен двубой, а още един от изгнаниците ще извоюва своето място в голямата игра.