Сандански беше домакин на поредното издание на световния конкурс за красота Miss & Mr. Grand Sea World. Всяка година състезанието си има мото, тазгодишният слоган беше "Усети приятелството". 

Градът за втора година беше домакин на надпреварата, която се проведе от 23 до 30 юни. Победител в категория Miss Grand Sea World 2019 е Chloe Sanders от Австралия, а приза за Mr. Grand Sea World 2019 взе индиецът Madhusudhan Ramnath. 

В първия ден на Miss & Mr. Grand Sea участниците дефилираха с национални костюми в центъра на града. Там гостите на Сандански се докоснаха до културите на Алжир, Австралия, България, Етиопия, Румъния, Филипините, Малайзия, Русия, Украйна и др.

Miss Child Grand Sea World 2019 пък е българката Ивона Дрянкова, която представи достойно страната ни на конкурса.

Mr. Grand Sea World 2019 Madhusudhan Ramnath с миналогодишния победител българинът Александър Маринов

Категориите бяха бански, вечерно облекло, талант и народно облекло. Всяка една категория носече точки на участниците. Но освен тях всеки един беше подложен на лично интервю от журито в което нивото на английски също беше важна част от оценяването. 

Водещи на конкурса бяха уникалните - Лили Дерибанова и Павел Владимиров. Миналогодишният победител Александър Маринов е станал директор на конкурса за България и също така през настоящата година той е бил част от журито. 

През 2012 година българските участници направиха пробив на конкурса и взеха първите места. След което нашенците достойно се пребориха за домакинство на престижното състезание.