Ричард Величков е изнудван с немалка сума пари, за да се спре лошата реклама срещу него. Това разказа самият той във видео към последователите си. 2000 лева - това е сумата, която е поискана от известния треньор, за да бъдат свалени видеа в които са изложени факти за продукта за отслабване, който той рекламира. 

"Мистър София" показва във видеото кореспонденция с влогъра, който уж го е изнудвал - Любомир Жечев. Във видеото се вижда и как Ричард изпраща пари, за да се спрат нападките.

"Хронологията ми с него е от вчера. Днес пуснах парите и снимах видеото", каза пред TrafficNews Ричард.

Оказва се, че хронологията не е реална, тъй като бдителни последователи на Ричард поискаха от него да покаже дали номерът е реалният на Любомир - Ричард обаче отказа.

Припомняме, че влогърът Любомир Жечев, по-известен с участието си в "Къртицата", публикува поредица от видеа в които разказва за Ричард Величков и продукта му за отслабване, популярен с името "Липовон".

Във въпросните клипове Любомир Жечев по-подробно разказа с факти и доказателства, че всъщност "Липовон" не е от Мексико и освен всичко друго той е опасен за здравето. Според Жечев, Ричард нарушава закона като продава добавката.

Малко след като изтече видеото с изнудването, Любомир отговори на обвиненията срещу него. Той е категоричен, че ще си търси правата в съда. 

"Имам официален отговор от един контролните органи, че "Липовон не може да се продава като хранителна добавка и оглед спазването на действащото законодателство е разпоредено спиране реализацията и изтегляне от търговската мрежа на продукта Липовон".

Казано по-просто - всеки, който продава Липовон нарушава закона. На мен не ми е безразлично, че нагли, супер жалки типчета рекламират и продават вреден за здравето на хората "продукт"", пише още в профила си Жечев. 

"За мен Ричард е лъжец и няма да оставя така нещата. Никакви пари не съм искал, нито съм го изнудвал, за да сваля видеата ми", каза пред TrafficNews Любомир. 

Няколко часа след видеото на Ричард, Любомир му отговори чрез влога си. Там той обясни, че хронологията всъщност е фалшива и не е искал да му се пращат, както твърди дистрибуторът на "Липовон".