Радост Тодорова е родена във Враца. Завършила е в ПМГ ''Акад. Иван. Ценов", профил математика. В момента следва "Бизнес икономика" в УНСС.

Владее английски, а откакто живее в Русия е започнала уроци и по руски език. Там тя се е установила с приятеля си - футболиста Георги Костадинов. 

През 2014 г. младото момиче печели титлата „Мис Национален отбор“ като представител на родния си град. 

Припомняме, че преди близо четири години носителката на титлата "Мис Национален отбор по футбол" представи успешно страната ни на конкурса "Мис Вселена". 

Тогава тя спечели сърцата на хиляди по цял свят с непринудената и искрена реакция, която показа към Мис Филипини Пиа Алонсо Вурцбах, когато я подкани да отиде и да вземе короната си. 

Часове по-късно българката беше дадена за пример как се оказва подкрепа в трудни моменти. Хаштагът #MissBulgaria стана популярен в социалните мрежи, като редица световноизвестни имена от шоубизнеса също го използваха. 

Именно така и изразът "Всеки има нужда от една Мис България в живота си" придоби популярност в световен мащаб.   

Какво още разказва за себе си и за предстоящите й планове пред TrafficNews, вижте в следващото интервю :

- Как протича един твой ден в Русия? Успя ли бързо да се приспособиш към новата среда?

Разбира се. Свикнах много бързо в Русия, защото малко или много те са славянски народ точно като нас и бита и културата им са много сходни с нашите. Не ми отне много време да направя приятелства и да се срещна с прекрасни хора, с които вярвам, че ще останем приятели до живот!

Един мой ден протича най-често вкъщи, от където всъщност работя. Обичам да ставам рано, за разлика от преди. Денят ми започва с голяма доза вода и позитивна енергия. Пускам музика, развихрям се в кухнята и не след дълго будя Георги, който обожава да закусва и пие кафето си вкъщи.

След това всеки по задълженията си. Той отива на тренировка, а аз започвам работа. Съвсем скоро реших и да се занимавам с нещо много различно за мен – микроблейдинг. Тренировките на латексова кожа са дълги и изморителни, но както всяко нещо, което съм си наумила, ги практикувам с удоволствие и хъс! Харесва ми да ставам от бюрото често – разтягам се, разхождам кучето, похапвам нещо полезно и обратно на работа.

Вечер е времето ни с Георги. Освен ако нямаме някакъв неотложен ангажимент, винаги сядаме на масата заедно и с прясно сготвено ястие. Готвя всеки ден, което доставя огромно удоволствие както на него, така и на мен. 

- Справяш ли се с руския език?

- Започнах уроци по руски преди няколко месеца. Не намерихме обаче българска учителка, а уча на английски. Интересно и полезно преживяване си е и бих казала, че вече мога да се оправя в един обикновен разговор.... хахаха и не си мислете, че ако говорите на български – руснаците ще Ви разберат. Нищо подобно!

В случая е недостатък, че се прибирам до България често, тъй като не успявам да посещавам необходимия брой уроци, но всеки път се опитвам да наваксам и мисля, че ми се получава.

- В кой град живеете в момента?

- Живеем в Тула, но имахме огромния късмет да посетим Санкт Петербург и бяхме вече няколко пъти в Москва – прекрасни, величествени и уникални градове! Препоръчвам на всеки да ги посети!

- Трудно ли ти беше да вземеш решение да последваш приятеля ти?

- Решението, което взех преди повече от две години, беше най-доброто в целия ми живот. Аз за първи път го последвах в Израел. Това беше преди повече от две години. Не беше трудно да взема решението, но ми беше много трудно да свикна с новото си ежедневие, тъй като аз винаги съм била деен и енергичен човек, който е свикнал във всеки един момент да се занимава с поне 3-4 неща на куп.

Имаше дни, в които плачех непрекъснато, но не защото съм нещастна, а защото нямах работа и дори хоби. Георги много ми помогна да превъзмогна това и мисля, че до този момент то бе най-голямото предизвикателство в нашата връзка. Предизвикателство, което само усили любовта и отдадеността ни един към друг! Разбира се - отне ми време да открия нови поприща и съм изключително щастлива и благодарна, че успях да го направя!

- Ревнив ли е той? Как реагира на цялото внимание, което получаваш?

- Както всеки обичащ мъж, Георги също ревнува. Но всичко е в границата на допустимото и за краткото време, в което сме заедно, успяхме да напаснем характерите си и да се чувстваме истински щастливи и спокойни един с друг! А относно вниманието, което получавам – радвам се на последователите и хората които ми имат доверие, без да ме познават! Но една обвързана дама не би трябвало да си позволява да приема друго мъжко внимание, когато е пряко насочено с такава цел. А това винаги се усеща и разговорът приключва, още преди да е започнал. 

- Как реши да се занимаваш с влогове?

- Главната ми цел беше да предам наученото през годините и да използвам платформите за стойностни каузи. С две думи – да бъда полезна. Надявам се, че успявам.

- Каква е реакцията ти на негативните коментари?

- Много е важно да разграничим въпросните негативни коментари. Едните са критика, а другите просто бълват негативизъм. Не се притеснявам да използвам бутона „БЛОКИРАЙ“, когато се наложи, тъй като нямам намерение да се обвързвам с енергията на човек, който не уважава себе си на първо място.

Другите коментари обаче заслужават внимание и тогава всъщност се получават страхотни дискусии в моите постове и видеа. Ако има нещо, което съм научила от социалните мрежи, то е, че всяко нещо има минимум две гледни точки и това, че някой не е на твоето мнение, не означава, че той греши. Напротив – трябва да се учим един от друг и аз съм щастлива да споделя, че всеки ден научавам по нещо ново от последователите си, които вече наричам приятели.

- Получавала ли си лични съобщения в които хора ти се отблагодаряват за дадена информация, която си дала чрез профилите ти в социалните мрежи?

- Всеки ден получавам такива и смея да твърдя, че това осмисля всичко, което правя!

- Случва ли ти се да откажеш да рекламираш даден продукт и ако „да“ защо?

- По-често ми се случва да откажа, отколкото да поема даден ангажимент. За съжаление има изключително много лоши и дори вредни продукти на пазара, които обаче инвестират най-много в реклама и някак успяват да продават тонове от боклуците си. Тук бих искала да кажа, че голяма вина в това имат мои колеги – инфлуенсъри, които не се замислят и за секунда дали определен бранд или продукт е подходящ за тях, за околната среда и за когото и да било и рекламират всичко от превръзки и тоалетна хартия, до джаджи за хиляди левове, които не вършат никаква работа.

Затова може би имам много малко приятели в средата, в която съм избрала да се развивам, но честно казано предпочитам такива хора да не са в обкръжението ми. Затова и освен брандове и продукти, в моя профил няма да видите и колаборации с колеги, чиято работа не смятам за уместна. Парите не са всичко и е крайно време да проумеем, че човешкия фактор и по-конкретно хората, които ни се доверяват, не са просто цифри!!!

- Възможно ли е в България някой да успява да се издържа само от профилите си в социалните мрежи? Като блогър, инфлуенсър, влогър…

- Абсолютно! И това ще става все по-често явление, защото рекламата в интернет взема най-голям процент от определения за реклама бюджет на фирмите в световен мащаб. И в това няма нищо лошо, стига всички ние да подбираме кампаниите, с които обвързваме последователите си.

- Когато си била по-малка каква е била мечтаната ти професия?

- Ветеринарен лекар. И до днес обожавам животните и давам мило и драго за тях. Хората, които ме познават, знаят.

- Стана доста по-разпознаваема след конкурса „Мис Вселена“, планираш ли отново да опиташ в някой подобен?

- Не. Вече имам други приоритети и мечти в живота си. Не казвам, че конкурсите за красота са нещо лошо, напротив – израснах изключително много като личност и придобих безценен опит след "Мис Вселена 2015". Но има много по-важни неща в живота от това на кое място ще те поставят група хора. Вече ме е грижа само за един човек и това аз да съм номер едно за него!Семейството е всичко на този свят.

Архив, "Мис Вселена 2015"

- Каква е реакцията ти, когато хората те спират по улиците в България?

- Винаги се спирам и задавам възможно повече въпроси, защото искам да опозная човека срещу себе си. Интересно ми е какви хора ме харесват, защото вярвам, че те са отражение на мен самата. Винаги се радвам да разбера колко много млади, интелигентни, ерудирани и мечтаещи хора има в България. Това ме обнадеждава и ми дава сила да продължавам да се боря и да им дам най доброто от себе си!