Легендата в чалгата Милко Калайджиев твърдо няма намерение да влиза в политиката, обяви самият той пред TrafficNews. През уикенда името му се завъртя като възможен кандидат-кмет на родния му Свиленград от листата на ДПС.

Версията се прие доста насериозно от земляците на автора на хита "Я, елате, пиленца, при батко", защото самият той често се е шегувал, че един ден ще стане градоначалник. Най-малкото, защото Свиленград бил известен с трите М - Моста, малебито и Милко Калайджиев, както гласи друга любима мисъл на певеца.

 В същото време дългогодишният местен управник Георги Манолов намекна, че не смята да се бори за нов мандат на изборите наесен, което засили слуховете.

Оказа се, че мълвата за кметските амбиции на Михаил Калайджиев, както е истинското име на певеца, не са съвсем безпочвени. На едно от събранията на местните структури на ДПС , чийто член от година е чалга звездата, той е бил номиниран като възможен кандидат на движението,  

Наложи се лидерът на ДПС - Свиленград Maлeĸ Xyceин да обяснява, че това изобщо не означава, че именно певецът ще бъде предложен за кандидат-кмет, защото има и други номинации, а и окончателният избор ще бъде направен в централата в София.

"Пълни глупости", реагира и самият Милко, който на 23 септември ще навърши 68 години. 

"Слуховете, че има политически амбиции са лъжа, той се чувства добре като певец", категорични бяха и от екипа на Калайджиев пред TrafficNews

Калайджиев се смята за откривател на много от популярните изпълнителки от поп фолка като Преслава, Галена и Джена. Има славата и на човек с бизнес нюх. Той е и собственик на язовир край Свиленград, има къща за гости в село Мезек, бостан за дини и пъпеши, върти и заведение в центъра на родния си град. 

Милко Калайджиев за къщата му за гости: Не ме притесняват проверки!Певецът заяви, че той никога не е спал в имота

Проверяващи и в къщата за гости на Милко Калайджиев. Има ли нарушения?"Нямам никакви притеснения. Аз съм казвал отдавна, че съм публично лице и всяка моя стъпка се следи"