На обиколка в меката на  шотландското уиски тръгнаха значителна част от пловдивски управленци. Кметът Иван Тотев заедно с двама от най-доверените си заместници – Розалин Петков и Димитър Кацарски, както депутатът Атанас Ташков и районният прокурор Гергана Мутафова от няколко дни обикалят различните бутикови дестилерии и уиски барове в северната част на Албиона. Компания им прави ексдепутатът Костадин Язов. 

Мъжката компания не пропусна да се тагне от няколко известни места в сърцето на келтската държава, която е част от Великобритания. Безспорно едно от най-култовите места, които са посетили е Amber Whisky bar в столицата Единбург.

Барът е един от най-популярните в страната, като предлага близо 4000 вида уиски. Преди това пловдивските управленци са били и в столицата на шотландското уиски –Дъфтауйн. Макар градчето да няма 2000 души местно население, дестилериите около него произвеждат най-много усики от цяла Шотландия.

Там са дестилериите на световните брандове Glenfiddich, Glen Grant, Glendulan и други.

Това не е първо посещение на градоначалника в Шотландия. След изборите той отново бе на почивка в островната държава, заедно с голяма част от съпартийците си. Тотев ще остане до края на седмицата,  а след това ще се заеме с градските дела.

Още новини четете ТУК

TNS.bg