На бляскава церемония в столицата бяха отличени най-добрите сред най-добрите! FOLKPLUS ILLUZION AWARDS 2019 раздаде за втора поредна година своите музикални награди на 18 февруари, а събитието се състоя в клуб в Студентски град. 

"Благодарим на всички изпълнители, който ни уважиха с присъствието си и ни подкрепиха. Музиката е любов, а любовта събира." - написаха организаторите. 

Сред гостите бяха над 30 звездни изпълнители, сред които Галин, Лидия, Диона, Емилия, Лорена, Емануела, Алисия, Ариа, Роксана, Таня Маринова, Денис Теофиков, Теди Александрова, Емрах, Рико Бенд, Кристиана, Джордан, Криси, Магда и други. 

Гласуването стана онлайн, като всеки читател на музикалния портал можеше да даде своя вот за избирането на победителите в отделните категории. 

С най-големите призове - за певица и певец на годината си тръгнаха Галена и Галин.

Въпреки, че не присъстваше на церемонията, Галена получи и още една награда - за "Инстаграм идол".

 

Преслава също бе победителка в две категории. Тя си тръгна със статуетки за "Албум на година" - Да гори в любов и "Песен на годината" - Пиян. 

Емилия и Денис Теофиков също бяха сред големите призьори. Звездното дуи спечели наградите за "Дует на годината" и "Видеоклип на годината" с песента "Акула".

Денис Теофиков бе отличен и за "Най-прогресиращ изпълнител на годината". Други млади фолк певци също бяха наградени на церемонията. Лидия, която е откритие на Галин и е име от неговата музикална компания, стана "Дебют на годината". Тя раздели наградата си с Ария, тъй като двете бяха с еднакъв брой гласове.

Таня Маринова, пък взе статуетка за "Най-добро изпълнение на живо". 

Ето и останалите победители в отделните категории: 

Най-излъчваната песен в радио ефира за 2019 година е “Яка е жена ти” на Алисия и Лорена.

Лидия, Десита и Диона се превърнаха в любими изпълнители на всички тийнейджъри, а подкрепата на младите таланти от младата публика определено е водеща сила в днешните времена. Именно заради това статуетката за "Тийн сензация на годината" отиде при тях. 

С цели 5 дуетни песни Алисия изпрати 2019-та година. Безспорно тя бе най-желания изпълнител за дуети и колаборации от своите колеги и за това в ръцете и отиде приза за "Най-желата дуетна половинка".

Една неочаквано добра комбинация се появи в разгара на лятото и завладя сърцата на феновете. За "Трио Колаборация" на годината бяха избрани - Теди Александрова, Dj Ned & Сашо Роман с песента - “Най-боли ме”.

Баладата “Спомени” на Роксана докосна малки и големи и статуетката за "Баладичен Хит: отиде именно в нейните ръце.

Да бъде част от процеса на създаването на музиката си е едно от най-важните неща за един изпълнител. Ваня доказа през годините, че участва дейно в процеса на създаване на музиката си и именно затова бе наградена в напълно новата категория за "Авторски принос към музикалното си творчество".

Римите на Анастасия Мавродиева и през тази година достигнаха най-близко до сърцата на публиката и тя си тръгна с приза "Текстописец на годината". Наградата за "Композитор на годината", пък отиде при Даниел Ганев. 

Слънчев Бряг и The One връчиха своята специална награда за TopStar на Емануела.

Club ILLUZION също връчи своята специална награда за BestHit и тя отиде в ръцете на Меди за песента “Само да те питам”

Vision folk live club връчиха специална награда за Летен хит на Vision на Илиян за песента “Машина”