15-годишната Алма е първата българка с успех в MTV и то още с дебюта й - песента "Perfect". Видеото към сингъла успя да натрупа почти 2 милиона гледания в youtube, а от този месец "Perfect" се излъчва всекидневно в музикалната телевизия MTV-Hits.

Дъщеря на Саня Армутлиева, продуцент и управител на "Вирджиния Рекърдс" и Тим Доудъл, известен като един от най-големите промоутъри на концерти в цяла Източна Европа, Алма се занимава с музика от 10 години.

Фотограф : Даниела Йорданова

От 2016 година живее в Берлин, а от тази есен младата певица ще замине да учи в Англия, където ще изучава музика, немски език, философия и религия. Макар и успехът да я е застигнал на толкова крехка възраст, звездата признава, че всичко е било неочаквано и е записала песента на шега.

"Следвайте сърцето си, правете това, което ви прави щастливи и вярвайте в себе си. Бъдете винаги около хора, които ви подкрепят и ви бутат напред", съветва феновете си младото момиче.

Какво още разказа за себе си пред TrafficNews, вижте в следващото интервю:

 

- Как се чувстваш в България?

- Носталгично, защото съм израснала тук и пазя много хубави спомени. Всеки път, когато се прибера в България, се чувствам у дома.

- Колко често се прибираш тук ?

- Винаги, когато ми се отдаде удобна възможност. След няколко дни заминавам на лагер в Индонезия, който e организиран от училището ми в Берлин. Но през по-голямата част от лятото ще бъда в София, за да мога да работя върху новите ми проекти.

- От колко време се занимаваш с музика?

-Започнах да свиря на пиано, когато бях 5-годишна, след това се появи и любопитството ми към китарата. Семейството ми е много музикално, баща ми е бил част от екипа на голяма промоутърска компания, а майка ми е... майка ми (смее се). Помолих я да ме запише на уроци по пеене, когато бях на 11 г. Така се запознах с музикалния педагог Искра Милкова, която работеше в X Factor. След това започнах да качвам видеа в Инстаграм.

- Някога искала ли си да се занимаваш с друго?

- Спортът е другата ми голяма страст и по-специално волейболът. Доскоро играех в берлински волейболен клуб и бях капитан на училищния отбор, ходех и на състезания. Имам много медали вкъщи, но не съм мислила да се занимавам професионално с волейбол. Музиката винаги е заемала първото място.

-Трудно ли е да бъдеш дъщеря на Саня Армутлиева? Обвинявали ли са те във „връзкарщина“?

- Случвало се е да чета подобни коментари. Саня обаче от малка ме учи да вървя смело по пътя си, без значение кой какво ми казва. В интерес на истината, майка ми не би ме подкрепила, ако не вярваше, че мога да стигна до някъде. Ако нещо не й хареса, тя ще ми го каже директно. Всички знаем, че е много критичен и изискващ човек. Когато бях по-малка, го приемах много емоционално и не разбирах, че иска най-доброто за мен. Сега гледам по малко по-различен начин на нещата и знам, че каквото и да прави, то е за мое добро. Смятам, че всяка майка на нейно място би подкрепила детето си и интересите му по начина, по който тя го прави.

- Случвало ли ти се е да понасяш критики, че не можеш да говориш перфектно български?

- Не. Израснала съм в София, но в английска детска градина и международно училище, в което всичко се преподава на английски. Майка ми обаче записа и сестра ми, и мен като частни ученици в българско училище и всеки ден след английското, имахме уроци с български учители по всички предмети. Така до 7 клас.  В къщи се говори на английски когато всички сме заедно, защото баща ми е англичанин и не говори български. През последните три години живея в Берлин и постоянно говоря на английски и немски. Майка ми е сред малкото хора, с които си общувам на български. С баба и дядо – също. Въпреки това българският е един от двата ми основни езици. По време на разговор понякога се случва някоя дума да избяга от съзнанието ми, но бързо успявам да я заменя с друга.

- Разкажи ми повече за песента “Perfect”, очакваше ли този успех още в началото на кариерата ти?

- Не очаквах дебютното ми парче да се приеме толкова добре не само в България, но и в някои други държави. “Perfect” е резултат от първото ми влизане в студио с румънския продуцент Крис Трейс – Monoir, създадена е за няколко часа, малко като на шега, като проверка дали нещо ще излезе от моите музикални идеи и усещането на Крис за мен като артист.  Дори майка ми не беше сигурна какъв ще е резултатът. Все още не мога да осъзная, че всичко това се случва на мен, чувствам се като в приказка.

- Кой е твоят любим български музикант?

 - Харесвам DARA, Кристиан Костов, Pavell & Venci Venc’, Михаела Маринова, Мария Илиева, Любо Киров.

- Как оценяваш нивото на музиката у нас? Смяташ ли, че артистите са оценявани от публиката?

- Слушам много музика, всеки ден, откривам нови неща постоянно. Сред любимите ми песни има и такива на български артисти.  Прави ми впечатление, че повечето изпълнители са автори или съавтори на собствената си музика, както и че все повече работят с чужди екипи. Според мен скоро български парчета ще започнат да стават известни извън България.

Фотограф : Даниела Йорданова

- Спират ли те по улиците в България ? Чувстваш ли се разпознаваема?

- От края на февруари до средата на юни ме нямаше в България. Когато се върнах имаше доста голяма промяна. Много е странно изведнъж да те заобиколят група деца и да те помолят за автографи и снимки. Все още се очудвам.

- Да очакваме ли изненади от теб в музикален план?

 - Второто ми парче е готово и ще излезе през юли. Преди няколко дни снимахме и клип. Песента отново е в съавторство с Monoir. Влязохме в студио и за два пъти по няколко часа направихме две песни.  Нямам търпение да споделя новите ми проекти с всички хора, които харесаха „Perfect”.