Вече бившият футболист и национал на България – Благой Георгиев, ще се развежда със своята съпруга Есмер Омерова. В типичният си набожен стил, Благо готви пътуване до Атон, където да се покае. Той не искал да се разделя с жена си заради своята дълбока набожност. Според неговия мироглед разбиването на църковен брак е много близко до голям грях. В крайна сметка е решил, че е най-добре да се раздели със съпругата си, но трябва да потърси опрощение за това, пише „България днес“.

Иначе Георгиев ще остави на Есмер цялото придобито имущество по време на своя брак с рускинята, с която ще се разведат по взаимно съгласие. Придобивките не са никак малки. Най-скъпата от тях е луксозен ресторант в центъра на Москва. Той е оценяван на около 1 млн. долара. Другото мащабно бизнес начинание, което футболистът започна с жена си, е клиника за естетична хирургия.

„Наистина Благо ще се развежда. Той ще осигури и Есмер, и сина им Елай“, заяви неговият PR Атанас Лазаров.

Конфликтите между Благой и Есмер бяха нещо обичайно в бурната им връзка, като най-често те бяха свързани с посещенията му у нас и турнетата в столичните чалготеки. Където бръмчалките не пропускаха шанса да се възползват от „слабите му ангели“.

Есмер е много ревнива и дебнеше из социалните мрежи и българските медии какво прави благоверният ѝ и с ужас откри, че вместо да гушка Давид и Йоанна, Благо се появява в компанията на чужди жени. Точно това стана и причина Джизъса да спре временно своя Instagram, за да не бъде допълнително шпиониран.

След взетото решение за развод той отново се завърна в социалните мрежи.

Есмер и Джизъса са се разбрали, че бракът им приключва, още преди футболистът да се прибере в България. Самият Георгиев потвърди, че нещата отиват в тази посока, след като на въпрос защо жена му е изтрила всичките им общи снимки, отговори, че явно вече не ѝ е симпатичен.

Напоследък футболистът е забелязван все по-често в компанията на дизайнерката Миглена Каканашева. Дали обаче имат връзка или само излизат заедно засега не става ясно.