Анджелина Джоли и Салма Хайек представиха новия си филм „Без кръв" по време на международния филмов фестивал в Торонто. Те преминаха по червения килим за петия проект като режисьор за Джоли.

„Това е страхотна година за Анджи. Наистина се гордея с нея. Знам, че е невероятна и в биографичната лента за Мария Калас. Щастлива съм, че имахме общи моменти заедно. Това е много вълнуващо", заяви Салма Хайек.

Тя е сред най-близките приятелки на Анджелина Джоли и влиза в главната роля.

„Нейната емпатия е толкова силна. Тя е съпричастна към хората, с които работи, разбирате ли? Също и към героите. Тя е изключително топъл и мил човек. Тя знае как да изслушва. Толкова е изтънчена! Когато става въпрос за кино е отворена към всички", заяви още Салма Хайек.

Двете изградиха тясна връзка, когато си партнираха във филма „Вечните" на Marvel.

„Беше страхотно докато снимахме „Вечните". Оттогава досега ние поддържахме връзка. Стана естествено, прекрасно, тя се превърна в част от семейството ми", каза Хайек.

Филмът „Без кръв" е адаптация по едноименния роман на италианския писател Алесандро Барико.

„Анджелина остана вярна на книгата. И знаете ли какво направих? Тъй като говоря малко италиански, я прочетох в оригинал. И мисля, че я усетих много по-силно. Почувствах, че има голяма разлика", заяви Хайек.

Една от главните роли в продукцията е поверена на актьора Демиан Бичир.

„Никога не съм гледал такъв филм. И откакто прочетох сценария, знаех, че това ще е много специален проект. След като заснех филма, мога да ви кажа, че това беше една от най-трудните роли, които някога съм играл в живота си. И сега, когато го видях на голям екран, мога да кажа, че това е красиво произведение на изкуството. Това е най-доброто време на Салма Хайек, с времето сякаш става все по-добра, а тук е нейната кулминация. Беше удоволствие да работя с нея тет-а-тет. Успях да премина през тази роля само защото тя ми пазеше гърба", заяви Демиан Бичир.

Филмът, който е написан, режисиран и продуциран от Джоли е заснет в римското студио Cinecitta, пише Нова тв.