Комедийното ТВ шоу "Господари на ефира" вече е в историята, но всеки щом си спомни за него в ума му изникват стотиците забавни скечове, гафове и репортажи. Другото нещо, което несъмнено изплува в съзнанието на зрителите са красивите и атлетични адреналинки. Те омайваха хората пред телевизора с чаровни усмивки, цветни тоалети и щури танцови стъпки. В днешния материал ще се срещнем отблизо с една от вече бившите адреналинки и родна пловдивчанка Даниела Николаева, позната от предаването като Диди или "Блондинката".

Тя е родена на 11.02.1989 г. в Пловдив, но живее в София. Завършила е НСА „Васил Левски“ с бакалавърска степен Треньор по гимнастика. Започва да се занимава с танци след края на активната си спортна кариера в художествената гимнастика.

Става трикратна републиканска шампионка в ансамблите – веднъж при девойки младша възраст и 2 пъти във възраст жени.

След 12 години в художествената гимнастика и след успешно преминат тест през 2008 година е повикана в националния отбор на България по естетическа групова гимнастика.

Гордее се с титлите си в спорта и най-вече с двата си медала от Световните първенства през 2008 и 2010 г. като част от Националният отбор по естетическа гимнастика. Сред отличията изпъкват и републикански титли в художествената. 

След края на спортната си кариера започва да се занимава професионално с модерни танци в Балет „Нова“ и участва в множество клипове с български и чуждестранни изпълнители, в концерти, реклами и телевизионни предавания.

През 2015 година след кастинг измежду над 2000 момичета е избрана за „адреналинка“ в известното българско комедийно ТВ шоу „Господари на ефира“, с което има договор до есента на 2018 година.

Ето какво разказа Даниела Николаева пред Trafficnews за работата като адреналинка, заниманията в момента и за самата себе си:

- С какво се занимавате в момента?

- В момента съм инструктор по пилатес-реформър, един не много популярен в България за разлика от по света метод за тренировка и разтягане. Също така поднових участията си с балет “Нова”, главно с Ъпсурт.

- С какви чувства си спомняте за времето като адреналинка в „Господари на ефира”?

- “Господари на ефира “ е едно от най-уникалните ми преживявания до момента. Обичам това предаване и този екип!

- Приятелка ли сте с останалите две адреналинки?

- Да, приятелки сме. Радвам се, че бях точно с тях двете.

- Какво ви даде и какво ви взе художествената гимнастика?

- Художесвената гимнастика ми даде много в различен план. Най-вече се научих на дисциплина, отговорност и работа в екип. Всички емоции от стълбичката с медалите няма как да останат забравени, спорта е другото ми любимо преживяване. Художествената гимнастика ми е взела много време от личния живот и много мигове непрекарани със семейството ми. Нооо някои неща изискват жертви.

- Каква бяхте като малка и как се променихте?

- Интересното е, че всички казват - ти си си същият шемет, не си се променила изобщо (смее се). Аз намирам това за хубаво! Но все пак съм помъдряла и израстнала, като личност.

- Какво стои зад един успех по принцип?

- Много труд и лишения, както и здрава психика.

- Спазвате ли диети и как поддържате форма?

- Не, никога не съм спазвала диети, просто не съм имала нужда и дано все така да е. Форма поддържам с танци и пилатес.

- Имате ли специални ритуали за красота, които прилагате?

- И това нямам, но е време да помисля по този въпрос! Красотата не е вечна и изисква грижи.

- Мнение за пластичната хирургия и мислите ли, че българките прекаляват с корекциите? 

- Не съм против, но ако е наложително. Не е добре, когато някой прекали и да, често се случва и не само при българските жени.

- Има ли нещо, което бихте променила в себе си?

- То не е външно. Искам да придобия изкуството да запазвам повече спокойствие и да не слагам, както казват - “всичко на сърце”.

- Виждала ли сте т.нар женска злоба в очите на другите жени?

Да, определено! Между другото това нещо ме плаши.

- Кое е нещото, с което един мъж може да спечели сърцето ви?

-  Отношение и честност.

- А вие имате ли половинка до себе си?

- Предпочитам да запазя това за мен.

- Имате ли истински приятелки? Колко?

- Имам щастието да имам и са само няколко.

- Кои са любимите ви места в родния Пловдив, които винаги посещавате, щом се приберете?

- Вкъщи ми е наййй-любимо. Любимите ми места, които посещавам всеки път щом се прибера у дома са Гребната база и Старият град.