Продължават слуховете около името на нашенския бизнесмен, който си поръча новата най-бърза серийна кола в света – „Бугати Широн“. От щанда на компанията в „Пал експо“ отказаха да съобщят кой е щастливецът, броил близо 5 милиона лева за изумителното бижу.Веднага плъзна мълвата, че колата е предназначена или за Васил Божков, или за Румен Вълка, които са известни ценители на високите скорости. Оказа се обаче, че клиентът е друг. Запознати твърдят, че става въпрос за Ваньо Алексиев – шефът и собственик на най-голямата спедиторска компания в България, пише столичен вестник.

Ваньо Алексиев не е публично популярен, но е един от най-заможните нашенци. Компанията му е един от най-големите български превозвачи и извършва почти всички видове транспорт – пътнически, товарен, международен, както и специализиран с хладилни камиони.

Алексиев е завършил „Електронна техника“ в Техническия университет в София, след което е специализирал „Международни икономически отношения“. Той е известен в светска София с факта, че ходи с по 12 души охрана, както и с небивалата си суетност. Няма публични връзки с жени.

От новия модел на „Бугати“ ще бъдат произведени само 500 бройки, като цената на всяка от тях е 2,4 млн. евро, без в тази сума да бъдат включени данъците и таксите. Най-бързата серийна кола в света е с разграфен до 500 км/ч скоростомер. В стандартен режим максималната скорост е 380 км/ ч. За достигането на 420 км/ч колата се нуждае от активирането на допълнителен специален ключ.

Автомобилът разчита на 16-клапанов двигател, развиващ мощност от 1500 к.с. и 1600 Nm въртящ момент, като максималната скорост е ограничена по електронен път на 420 км/ч за движение по обществени пътища. Двигателят на автомобила работи в комбинация със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с 2 съединителя. Хиперколата е получила и система за задвижване на четирите колела с възможност за блокировка както на предния, така и на задния диференциал.

Ваньо Алексиев е известен със страстта си към луксозните автомобили, като бижуто в колекцията му е черно „Ламборгини Авентадор“ на стойност 1 млн. лева. Освен топ модела на състезателната марка, той притежава още 2 уникални автомобила „Ролс-Ройс“, които сам признава, че почти не вади от гаража.

TNS.bg припомня, че новината, че  българин е поръчал новата най-бърза серийна кола в света - Bugatti Chiron, стана ясна на салона в Женева. На въпрос на щанда на компанията в “Пал експо” дали това е собственик на предишното супербугати - Veyron, служител отговори, че тези клиенти са с предимство, но не е задължително да си притежавал вейрон, за да имаш новата хиперкола.

Припомняме, че бизнесменът Румен Гайтански притежаваше Veyron.

 
 

От новия модел на Bugatti ще бъдат произведени само 500 бройки, като цената на всяка от тях е 2,4 млн. евро, без в тази сума да бъдат включени данъците и таксите.

Най-бързата серийна кола в света е с разграфен до 500 км/ч скоростомер.

От 0 до 100 км/ч Bugatti Chiron ускорява за 2,5 секунди, до 200 км/ч достига за 6,5 секунди, а до 300 км/ч – за 13,6 сек.

В стандартен режим максималната скорост е 380 км/ч. За достигането на 420 км/ч колата се нуждае от активирането на допълнителен специален ключ.

Автомобилът разчита на W16 двигател, развиващ мощност от 1500 к.с. и 1600 Nm въртящ момент, като максималната скорост е ограничена по електронен път на 420 км/ч за движение по обществени пътища.

Двигателят на автомобила работи в комбинация със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с 2 съединителя.

 
 

Хиперколата е получила и система за задвижване на четирите колела с възможност за блокировка както на предния, така и на задния диференциал.

Адаптивното шаси на Chiron на своя ред предлага 5 режима на работа, като променя височината на пътния просвет, работата на системата 4х4 и на активния заден диференциал, аеродинамиката на колата, а също така и алгоритмите на системата за стабилизация и на спирачната система.

TNS.bg