Днес е важен ден от календара! 10 август е Международен ден на мързела. Празникът датира от повече от столетие, но точната година не е отбелязана поради небрежността на първите честващи важната дата.

„Нека този ден не правим нищо. Нека се отдадем на безбрежна леност и нека умът и тялото ни бъдат мързеливи през целия ден. Това ще даде нов тласък на духа.

Запомнете, че винаги може да бъде открит нов, още по-добър начин на нищоправене”. Това е записано под датата 10 август от положилите усилия празнуващи да го напишат.

Абсолютното бездействие на 10 август позволява употребата на сладолед, шоколад, разхладителни напитки и всякаква храна, която някой би ви доставил, докато сте се изпружили на дивана пред телевизора или се печете, дремейки на плажа.

10 август е определен също и за ден на равносметка колко сме мързелували през изминалата година. Редовно се организират и конкурси за нови начини на успешно приложен мързел. Победителите имат право на допълнителни дни в календара (работния), през които да не правят нищо.

Макар да няма официална статистика, почитащите Международния ден на мързела са единодушни, че първенци по целогодишен мързел са политиците, пише balkanec.bg. Без разлика на пол, раса, вероизповедание и партийна принадлежност.