Той е на адрес в София, жилището е негово. Не е избрал той така, а съдът, когато го остави под домашен арест – за да не настъпят размирици в селото, в което живеем и за да е по-близо до болниците, в които се лекува. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия Цветелина Нелова, съпруга на бившия кмет на Галиче Ценко Чоков.

Той болестите ги има, за съжаление. Те са установявани не веднъж и два пъти. Вещите лица са използвали и документация, изготвена от други лекари. Той постоянно се лекува. Има диабет, полиневропатия в тежка форма и ставно заболяване. Това са заболявания, които не минават за ден-два, а са цял живот, заяви Нелова.

По думите ѝ Чоков е имал е разрешение от съда да отиде на зъболекар на 17 декември, когато беше заснет в столичен ресторант. Според Цветелина Нелова снимките са монтаж.

Доколкото знам, е бил докъм 18.30 часа на зъболекар и пътьом е преминал през прословутия ресторант - не за да празнува, а да си вземе нещо за храна. Той живее сам в София и трябва да се прехранва. Пълна лъжа е, че има алкохол на масата, има чаши с вода. Той трябва да си подсигури храна, защото има диабет, който изисква режим на хранене, посочи съпругата на Ценко Чоков.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че днес в 14 часа ще се разглежда искането на прокуратурата за промяна на мярката на неотклонение на Ценко Чоков.

Установили сме категорично отклонение от мярката за процесуална принуда, заяви Арнаудова. 

Искат задържането на домашния арестант Ценко Чоков, заснет в ресторантОбразуваха дело за даване на невярно заключение за здравословното състояние на подсъдимия

Ценко Чоков е уж под домашен арест, а е в ресторант в СофияПрокуратурата започва проверка по случая