Миризлово отмъщение споходи столичен шофьор след нагло паркиране. Колата, която е разгневила минувачите на улица "Димитър Манов" в столичния квартал „Иван Вазов”,  е запушила пътеката за пресичане. 

Недоволните жители на близките входове са вдигнали чистачките и са струпали торби с боклук върху шкодата, а накрая са заклещили колата с контейнера за смет.  Това става ясно от публикувана снимка във фейсбук групата „Забелязано в София”.

От коментарите под снимката се разбира, че „Иван Вазов” е поредният квартал в София, в който има проблем с паркирането.

„Да си дал към 60 бона за шкодата и да я оставиш на място, на което можеш да подразниш някой и да ти удари един ключ - не го разбирам. Нямам желание да си загубя половин ден с каското и после 4-5 дена без кола за пребоядисване. Спирам я на удобно място и вървя 500 метра и нагоре ако трябва”, коментира Явор Марков.

Обвинения не липсват и по адрес на общината: „Наистина не разбирам безстопанството на общината. Никакъв ред, никакъв контрол, това го няма в нито една европейска столица. Пред нашия блок има около 10 гниещи купета от автомобили.

Контрола на общината се изразява само в жълти заплашителни бележки по стъклата. Има хора с по два три автомобила на адрес, включително служебни. Има хора с коли по тротоарите, при положение че зад блока има свободна глуха улица, но тях ги мързи да ходят до там. Това е пълен абсурд.”, възмущава се друг фейсбук потребител.

Съседи коментират, че в този район е истинска денонощна битка кой къде да спре: „Тук е война за местата пред блоковете, защото не е зона, и е първата успоредна улица на бул. Витоша, където е зелена зона. Затова всички гледат да паркират на нашата улица, че да им е безплатно. А за нас, които живеем на тази улица, няма места и ние трябва да паркираме по другите улици...остава ние да паркираме на зелената зона”, ядосва се Тервел Максимов.