Текущата година е към края си и ще обърнем поглед назад, за да „отличим” най-големите изцепки в Пловдив свързани със ЗДвП през 2021 година. Избрали сме 10-те най-фрапиращи нарушения уловени от нашите и вашите камери, а някои дори качени доброволно в социалните мрежи от главните герои в тях.

Ученици от Пловдив се метнаха на задната броня на автобус

Ученици от Пловдив решиха да спестят по левче и вместо да се качат в автобус от градския транспорт избраха да се метнат на задната му броня. Случката се разигра в началото на февруари на централен пловдивски булевард, в непосредствена близост до Младежкия хълм и Денталния факултет. За щастие до инциденти не се стигна, но се надяваме подобни постъпки да не служат за пример на тийнейджърите.

Като в Индия: Ученици от Пловдив се метнаха на задната броня на автобусСлучката се е разиграла днес на централен пловдивски булевард

Автомобил се престои в насрещното в Пловдив

Автомобил с плевенска регистрация се престрои и спря на червен светофар в насрещното на кръстовище в Кършияка в средата на месец май. Куриозната гледка бе хваната на бул. „България” с „Победа”, а хората се шегуваха, че шофьорът е объркал България с Англия.

Англичанин? Не, плевенчанин нахлу в насрещното в ПловдивКуриозната ситуация е станала на кръстовището на бул. „България” с „Победа”

Мъж нагази с колата си в парк Лаута

Мъж с автомобил реши, че може да навлезе в зелените площи на парк „Лаута” през месец юни, за да украси една от беседките в парка. След забележка от минувачи, той е преместил колата си на обособен паркинг.

Мъж нагази с колата си в парк Лаута, минувачи го нахокахаШофьорът решил да паркира колата си на метри от беседка

Гонки и екстремни изпълнения с мощни коли превърнаха Пловдив в епизод от „Бързи и яростни”

Младежи превърнаха улуците на Пловдив в снимачна площадка на „Бързи и яростни” в разгара на лятото. Младежите сами си документираха изцепките на пътя. Освен с високата скорост в градската част, те се похвалиха и с няколко състезания между луксозни коли по улиците на града.

Няма и месец по-късно един от главните участници във видеото потроши Мерцедесът GT 63 S с модификация на BRABUS, за 600 хил. лв., с който се хвалиха младежите в клипа. Катастрофата стана на околовръстното шосе на Слънчев бряг след буйна нощ из баровете на курорта.

Гонки и екстремни изпълнения: Влогъри с мощни коли превърнаха Пловдив в писта от „Бързи и яростни”Младежите сами са си документирали изцепките по пътя

Шофьор на мерцедес обърка Гребната база с булевард

Автомобил, който се движи по велоалеята и пешеходната зона на Гребната база, възмути минувачите в началото на юли. Гребният канал е любимо място за разходка на пловдивчани и е изпълнен с хора. Автомобила се е движил с минимална скорост, но според очевидци на мястото е имало доста деца, майки с колички, велосипедисти и спортуващи.

Въпросният мерцедес се оказа на треньор по гребане, който има служебен пропуск и е натоварен от община Пловдив с поставянето на оградите за световното, но от сектор „Пътна полиция“ съставиха акт на нарушителя.

Шофьор на мерцедес обърка Гребната база с булевардЛекият автомобил прекосил половината база на аварийни

Няколко нарушения с едно паркиране в Пловдив

Няколко нарушения в едно успя да сътвори шофьор на автомобил в Пловдив в края на юли. Някакси той успя да паркира по средата на платното за движение, в кръстовище, почти върху пешеходна пътека. По-късно той отнесе акт за деянието си.

Рекордьор! Няколко нарушения с едно паркиране в Пловдив"Такова нещо скоро не бях виждал”, коментира читател на TrafficNews

Урок по шофиране на Пещерско шосе

Лек автомобил „Опел”, направи уникален обратен завой, докато е на червено, на място, което въобще не позволява подобна маневра. От кадрите се вижда, че в същото време по пешеходната пътека дори пресича човек. Водачът на автомобила, от който е снимано видеото е принуден да спре, за да изчака наглеца спокойно да обърне, за да продължи по пътя си. Намиращият се на тротоара мъж прави крачка назад, за да бъде осъществена маневрата без да пострада. Действието се разигра в края на юли на кръстовището на улица „Царевец” и булевард „Пещерско шосе” в непосредствена близост до УМБАЛ „Свети Георги”.

Урок по шофиране в Пловдив! Ето така НЕ се прави обратен завой"Опел" успя да изнерви всички участници в движението на оживено кръстовище

Пловдивчанин ползва частно инвалидно паркомясто с табела и регистрационен номер от години

Поставена табела за инвалидно място за паркиране, завързана с верига за тротоара и самоинициативно разчертан асфалт. Така пловдивчанка си пази място за джипа в „Кършияка”. Бърза справка през “Google street view” показва, че табелата не е от скоро, тъй като снимките в платформата са от 2015 година. Интересно в случая е, че никъде в наредбата на общината не фигурира възможността да се наеме паркомясто за инвалид. Друг факт е, че на самата табела има конкретен регистрационен номер, който дори не отговаря на този, на ползвателя на мястото.

Пловдивчанин сътвори парадокс: Ползва частно инвалидно паркомясто с табела и регистрационен номер от годиниПредстои проверка по случая

Пловдивски управници масово спират в нарушение до Общината

Зам.-кметовете, директори на дирекции и други висши общински управници „върнаха” премахнатия паркинг до Община Пловдив.  През миналия мандат паркирането от западната страна на сградата ул. „Стефан Стамболов” 1, бе забранено, както за кмета, така и за всички служебни автомобили. В началото на Главната улица бе сложен забранителен знак за паркиране, а 6 паркоместа пред Радио и телевизията бяха дадени на Община Пловдив.

Изглежда обаче спирането до Общината е по-практично за пловдивските управници.

Пловдивски управници масово спират в нарушение до Общината – „върнаха” забранен паркингГости в администрацията също често спират на пешеходната зона

22-годишен пловдивчанин шпори с 240 по магистралата

Поредната тийнейджърска безумица от социалните мрежи. На видеоклип изпратен ни от наш читател се вижда как лек автомобил “Audi” се движи по автомагистрала Тракия със скорост от около 240 км/ч. Въпросният шофьор всъщност е на 22 години и стана ясно, че често публикува подобни клипове във фейсбук и инстаграм.

22-годишен пловдивчанин шпори с 240 по магистралата, хвали се в социалните мрежиКато фен на високите скорости младежът често публикува подобни клипове във фейсбук и инстаграм