Безумията на шофьорите по пловдивските пътища не спират и всеки ден ставаме свидетели на уникални маневри. Някои от тях са почти кoмични и само може да се радваме, че не водят със себе си по-сериозни последствия за пешеходците и другите участници в движението.

„Ето, затова служи видео регистраторът в колата”, каза пред TrafficNews наш читател, който ни изпрати и следното видео.

На клипа се вижда лек автомобил „Опел”, който прави уникален обратен завой, докато е на червено, на място, което въобще не позволява подобна маневра. От кадрите се вижда, че в същото време по пешеходната пътека дори пресича човек. Водачът на автомобила, от който е снимано видеото дори е принуден да спре, за да изчака наглеца спокойно да обърне, за да продължи по пътя си. А намиращият се на тротоар мъж прави крачка назад, за да бъде осъществена маневрата без да пострада.

„Моля датата и часът да не се взимат под внимание, защото не съм ги нагласил. Клипът е заснет миналата седмица”, коментира авторът на въпросното видео.

Случката са разиграва на кръстовището на улица „Царевец” и булевард „Пещерско шосе” в непосредствена близост до УМБАЛ „Свети Георги”. Ясно се вижда, че трафикът към момента на видеото е доста интензивен и предпоставките за ПТП са налице.