Интересен нов начин за запазване на паркомясто забелязаха пловдивчани в квартал „Кършияка”. На улица „Драва” номер 8 има поставена табела за инвалидно място за паркиране, завързана с верига за тротоара. От снимката прави впечатление, че знакът на асфалта е самоинициативно начертан.

Всъщност с една бърза справка през “Google street view” става ясно, че табелата не е от скоро, тъй като снимките в платформата са от 2015 година.

Тоест въпросният нарушител вече доста години ползва паркомясто, явно с предимство пред останалите живеещи в района. Интересно в случая е, че никъде в наредбата на общината не фигурира възможността да се наеме паркомясто за инвалид. Друг факт е, че на самата табела има конкретен регистрационен номер, който дори не отговаря на този, на ползвателя на мястото. Освен ако возилото не е сменено през годините, което е твърде вероятно ако съдим по модела на мерцедеса.

Ето и какво написа всъщност пловдивчанинът до редакцията ни:

„Здравейте, такъв тип "запазване" на паркомясто със знак за инвалид с регистрационен номер на автомобил има ли някъде в България? И дали е Разрешено? Въпросната дама с Мерцедеса изчака дъщеря си, която слезе от жилищна сграда на ул. Драва номер 8, постави табелата на улицата и тръгнаха с колата? Та, законно ли е? Общината ли е разрешила или си мислят че като са с Мерцедес са различни? После дамата се върна, дъщеря и премести табелата и си паркираха обратно.”

TrafficNews се свърза с Община Пловдив  и ОП „Паркиране и репатриране”, от където се ангажираха да направят проверка по интересния казус.