Зам.-кметовете, директори на дирекции и други висши общински управници „върнаха” премахнатия паркинг до Община Пловдив.  През миналия мандат паркирането от западната страна на сградата ул. „Стефан Стамболов” 1, бе забранено, както за кмета, така и за всички служебни автомобили. В началото на Главната улица бе сложен забранителен знак за паркиране, а 6 паркоместта пред Радио и телевизията бяха дадени на Община Пловдив.

Изглежда обаче спирането до Общината е по-практично за пловдивските управници. На последната сесия, която бе в Дома на културата, колите масово бяха по пешеходната зона.

Често на въпросния паркинг се виждат и различни гости на кмета или администрацията, които спират там личните си автомобили.  Според наредбата от миналия мандат служебните коли трябваше да „домуват” в двора на Община Пловдив, но видно самата заповед масово се пренебрегва.

Парадоксалното е, че при последната среща между ръководството на общината и Инициативния комитет, който следи за изпълнението на решението на ВКС, което задължава общината в рамките на 1 година да се погрижи за чистотата на въздуха, бяха поети ангажименти за намаляване на броя на безплатните служебни паркинги в града. Но очевидно едно се говори, друго се прави!

Адв. Екимджиев: Общината загуби 10 години във войната за чист въздух, затова сега мерките трябва да са категоричниИзмервателната станция трябва да бъде върната по най- бързия начин на Баня "Старинна", а не да мери чистия въздух край Лаута