Студентка от Великобритания се оплака от силна болка в главата, била е въведена в изкуствена кома, а след като се събудила след няколко дни разбрала, че е родила. За това съобщава Manchester Evening News.

Ебъни Стивънсън от град Олдем, край Манчестър, на 2-ри декември 2018-та година си легнала да спи рано, оплаквайки се от силно главоболие. Както твърди 18 годишното момиче, тя не помни как след това е станала и отишла в банята, където припаднала. Майка й Шери извикала линейка и първият въпрос на медиците бил „Бременна ли е Ебъни?“.

Шери отговорила, че това е невъзможно. В това време пред очите на майката, коремът на Ебъни пораснал. Лекарите обяснили на Шери, че дъщеря й има прееклампсия – тежка форма на интоксикация в напреднала бременност. Заради влошеното състояние на момичето, плодът е започнал да се движи и затова вече се виждал.

Ебъни била доставена в болницата и въведена в изкуствена кома. През нощта лекарите извършили спешно цезарово сечение, за да спасят детето. Майката на момиченцето видяла детето си едва четири дни по- късно, когато била извадена от комата. „Това ще прозвучи ужасно, но когато ми дадоха детето, помолих да го отнесат, защото бях в шок и реших, че са ме объркали с някого“, разказва Ебъни. Дъщеричката й се казва Елоди.

Лекарите обясняват, че майката толкова време не подозирала за бременността си, защото има вродено раздвояване на матката. Докато в едната й част, разположена по- близо до гръбнака й се е развивал плодът, другата е продължавала да функционира както обикновено, затова цикълът на Ебъни бил редовен. Докторите отбелязват, че обикновено жените с подобна аномалия забременяват и износват плода трудно, и определят случая като „необичаен“.

Ебъни признава, че майчинството не влизало в плановете й, но е много щастлива и „не би разменила дъщеря си за нищо на света“. С времето тя планира да се върне в колежа и да продължи да учи за физиотерапевт. Грижите за бебето ще поеме Шери, която е безработна.

Превод и редакция: Trafficnews.bg