Вече близо 24 часа стотици пловдивски семейства са без водоснабдяване заради планови ремонтни дейности по бул. „Северен”. Наши читатели ни съобщиха, че от вчера нямат вода и не разполагат с информация, кога те ще има нормално водопдаване.

 „В целия квартал Гагарин няма водоснабдяван, освен на сайта на ВиК-Пловдив никъде не беше оповестено. Целият квартал е в ужас, никой не е подготвен за това. В момента е 20:00 часа и още няма вода, в сайта публикуваха, че водоснабдяване няма да има до отстраняване на повредата и се извиняват. Мен не ме грее тяхното извинение, по какъв начин ще ни обезщетят за нанесени морални щети? Пълно безумие, с извинение вече воним на селски тоалетни, това е зараза. Има семейства с малки деца, кърмачета и прочие, докога ще продължава това безумие, в кой век живеем, пълен абсурд!”, написа снощи наша читателка.

Оказа се, че и тази сутрин проблемите продължават. Мъж, който живее на ул. „Благовест”, заяви, че днес е осъмнал без вода и няма никаква представа кога ще има водоподаване.

Главният инженер на ВиК Антон Гълъбов заяви пред TrafficNews.bg, че по време на планираните дейности на „Щрабаг” на бул. „Северен” е изникнала тежка авария край комплекс „Русалка”. Едната от конфликтните точки е била оправена снощи към 02:00 часа, но по другата още се работи. Очаква се до 16.00 часа днес всички повреди да бъдат отстранени, като цяла нощ се е работило на обекта от фирмата изпълнител на булеварда, както и екипи на ВиК. Вода продължава да няма в района на ул."Борба", "Рогошко шосе", ул."Хан Телериг", ул."Пазарище", ул."Благовест".

"Извиняваме се на хората за причиненото неудобство, но това са дейности, които се извършват от фирмата изпълнител на обекта. Знаем, че ние ще оберем негативите, но правим каквото можем, за да помогнем”, каза Гълъбов.