Въпросът за паркоместата в столицата никога не отшумява. Всеки ден граждани се сблъскват с какви ли не необичайни гледки, когато става въпрос за паркирани коли.

Тревните площи отдавна са превърнати в паркинги, същото се отнася и за тротоарите. В резултат на това се обръща целия ред на движението по пътищата - колите се озовават на мястото на пешеходците, а пешеходците на мястото на колите.

Пореден пример за това дават и кадри от Facebook групата "Забелязано в София", на които се вижда как мъж с количка върви на пътното платно, защото на тротоара има паркирана кола, която го прави неизползваем.

Така се оказва, че автомобилите са с предимство не само пред пешеходците, но и пред родителите с детски колички.

Потребителите в социалната мрежа не бяха особено изненадани от гледката. Голяма част от тях написаха, че това е класика и може да се види из цяла София. 

"Е, аз като гледам какъв е тротоара, по-безопасно и лесно е да мине по пътното платно.... количката трябва да е 4х4", гласи един от коментарите.

Според други количката не може да мине по тротоара, не само заради колата, но и защото той "наподобява лунен пейзаж", а в близост до него има и строеж, който може да представлява опасност.

"Те повечето тротоари не стават за колички, особенно за летни", възмущава се друг.

"На всяко празно местенце сграда или кола", гласи още един коментар.