Медицинският персонал, обвинен в насилие над деца в яслата в Глоджево, е върнат на работа. Сигналът беше подаден от разтревожени родители.

Преди година две от сестрите бяха обвинени от майки, че се държат грубо с децата им, удрят им шамари и ги обиждат. Припомняме, че скандалът гръмна, след като една от майките сложи звукозаписно устройство в дрехите на детето си и после предостави записите. Резултатът - двете сестри напуснаха. Две години по-късно, проверката показва, че няма нарушение в яслата, а персоналът върнат.

"Обстановката в градината в момента е спокойна. Две от причините медицинските сестри да се върнат на работа са, че институциите не са доказали никакви нарушения, а същевременно няма достатъчно кадри", заяви директорката на детската градина.

 „Хората бяха недоволни от сестрите. Имаше проблеми,  а аз ги освободих от работа. Оказа се обаче, че има промяна в закона, който гласи, че сестрите преминават към детската градина и директорите отговарят за тях. Директорката е подчинена на общинския кмет. Тя ги върна на работа”, каза пред камерите на Нова телевизия кметът на Глоджево Адем Хаджимемишев.

Майка сложи “бръмбар“ в дрехите на детето си и го прати на забавачка. А там... ВИДЕОПсувни, удари, обидни думи, и то на турски - това чула притеснената родителка