В Санкт Петербург няколко котки, оставени сами вкъщи, успяха да залеят три апартамента. Пухкавите нехранимайковци по някакъв начин са успели да отворят чешмата, което било напълно достатъчно, за да организират потоп.

Един от пострадалите извикал майстори и представители на поддържащата блока компания, които определили източника на потопа. Това бил необитаем апартамент, чиято собственичка умряла преди година. Жилището до ден днешен няма собственик, но въпреки това има някой, който храни живеещите там котки. Според съседите този човек идва рядко и само през нощта.

След отварянето на вратата, която е била запечатана, се оказало, че чешмата в кухнята е пусната. Явно по някакъв начин косматковците са успели да я пуснат.

Проблемът с апартамента е, че за него претендират няколко „наследници“. Според съседите, буквално няколко месеца преди смъртта си, възрастната жена регистрирала в апартамента си някакви свещеници, а преди това обещала жилището на роднините си. Докато върви тъжбата, квадратните метри са „ничии“. Те са в ужасно състояние, а животните, живели с бабата са се справяли както можели.

Положението с апартамента остава неясно, но що се отнася до котетата – вече им е намерен приют, а след това, всички се надяват, че ще се открият и добри стопани за тях.