Ликът на столицата в последните години се промени много. За добро или лошо е въпрос на гледна точка. Безспорно е, че ремонтите на ремонтите на ремонтите са интересен подход, и градските власти могат да го патентоват, и изнасят презентации за ползите от него. В Източна Европа ще оценят това ноу-хау, новата Европейска прокуратура – също.

За жалост в покрайнините на града, там където е съсредоточен бизнесът, има голям човекопоток съществуват подлези, които дори Стивън Кинг не би могъл да опише. Като ги види човек бива изправен дилемата – да пресече "Цариградско шосе" отгоре и да има шанс за оцеляване, или да се спусне в подлеза, където може да срещне същества, додрапали от преизподнята.

Страшното в случая е не само състоянието на тунелите под една от главните артерии на столицата, а и това, което прозира зад него. Съдейки по всичко, след като отвориха метростанцията на Интер Експо център, властите са решили, че са си свършили работата. Близкият до нея подлез, който се намира край "Метро", наистина не е нужен, но за сметка на това е отворен… въпреки наличните решетки.

Положението е такова, че може да бъде описано само с думите на някой квартален интелектуалец, трупал мъдрост докато е излежавал присъда за разпространение на наркотици: "Идеално е да се нацелиш с мат‘рял".

По-притеснителен е съседният подлез, който се намира близо до детелината при разклона за летището. Там човекопотокът е доста голям, заради близките бизнес сгради и производства. Има и спирки на градския транспорт. Може би единственото нещо, което разведрява обстановката е следният графит:

… но той изглежда прекалено иронично за обстановката.