Жител на подмосковния град Зеленоград е продал електронната си гривна, докато се е намирал под домашен арест и е пропил спечелените пари, съобщава МК.

13 февруари 30-годишния Константин и брат му откраднали от магазин в Зеленоград два комплекта специализирано облекло, микровълнова печка и тостер. Общата стойност на откраднатото е възлизала на 8 000 рубли (около 210 лв). Престъпниците били задържани и след три дни се оказали под домашен арест.

Мъжете получили стационарна контролна апаратура, на цена от 9 000 р. (около 240 лв) и модернизирани електронни гривни. Това се случило с приемно-предавателен протокол.

Но устройствата, които трябвало да контролират престъпника се превърнали в източник за доход. На 3 март Константин отнесъл в заложна къща гривната, която свалил с помощта на отвертка.

Печалбата, която възлизала на 1500 рубли (около 40 лв), след което похарчил парите за алкохол. Служителите на полицията открили самия крадец и продадените от него джаджи. Константин, който до инцидента е бил съден два пъти за кражба, вече лежи в затвора. Брат му остава под домашен арест.

Превод и редакция: Trafficnews.bg