Повече от 270 души са починали в Индонезия по време на преброяването на гласовете в общите избори, проведени на 17 април. Това съобщи официалният представител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Ариф Прио Сусанто, пише "Фокус".

"Най-малко 272 души, които са работили w избирателните секции са починали от преумора. Повече от 1 800 са били откарани в болниците", съобщава англоезичното сингапурско издание The Straits Times. Изданието отбелязва, че е Министерството на здравеопазването е издало специално писмо на 23 април относно необходимостта от спазване на трудовата дисциплина.

В допълнение, Министерството на финансите ще предостави компенсации на семействата на жертвите.

В Джакарта изборите бяха определени като едни от най-големите в света. Гражданите на страната избираха президент, депутати в двете камари на парламента, местните законодатели. Общо почти 240 хиляди кандидати участваха в изборите, които претендираха за 20 хиляди места. Избирателната активност надхвърли 80% от 193-те милиона души, имащи право на глас.

В страната са били открити над 813 хиляди избирателни секции. ЦИК продължава да брои гласовете, като крайният срок за обявяване на изборните резултати е 22 май.