Циганинът, който нахлу в дома ми, с едната ръка ме стискаше за устата, а с другата ме биеше. Това каза пред камерата на Нова телевизия зверски пребитата баба Иванка. Тя е на 83 години и споделя, че често е срещала изверга по улиците край дома й в град Гурково, но досега не я е закачал.

„Лежах на леглото и някои изтряска вратата, отвори я и направо ми се нахвърли. Ръцете си сложи на лицето ми. Опитах се да се отбранявам. С едната ръка ми стискаше устата, а с другата ме удряше. Нищо не казваше. Искаше да ме удуши. След това ме изхвърли като парцал от леглото. Паднах на земята до печката и после започна да ме рита“, разказва пребитата старица.
Не помня как съм станала от земята, добавя тя.

„Каза ми само „Дай парите и наркотици“. Отговорих, че нямам, но той взе ножа от масата и го насочи срещу мен. Извадих 20 лева и му ги дадох. Поиска портмонето. В него имаше 15 лева и му ги дадох“, споделя жената.

„Когато циганинът си отиде, се обадих на съседа. Той извика Бърза помощ и полицията. За кратко време хванаха престъпника. Той е циганин. Познавам го. Често го срещах по улиците“, добавя баба Иванка.

Тя е в болница със сериозни наранявания. А нападателят се оказа рецидивист, който наскоро излязъл от затвора.
40-годишният нападател е хванат в момента, в който пазарувал в магазин в селото. Пробите показали, че е дрогиран. Мъжът е с множество присъди зад гърба си. За последно излязъл от затвора преди 2 месеца.

Пребитата възрастна жена е настанена в неврохирургия в Стара Загора. Лекарите уверяват, че животът й е извън опасност.

Мъж преби пенсионерка заради 35 лева, после отиде на пазар83-годишната жена е била и душена