На 14 февруари в Ню Порт Ричи (Флорида, САЩ) затворници помогнаха за спасяването на едногодишно дете, затворено в автомобил, без да разбиват прозорците. Майката разказва, че бащата забравил ключовете в колата и се затворил отвън. Затова всички врати се блокирали автоматично и детето останало затворено вътре. Температурата на въздуха била 22 градуса, но в автомобила могла да достигне 37.

Родителите на бебето, както и случайни минувачи привлекли вниманието на полицаи, които надзиравали петима затворника, извършващи ремонтни работи на близък път. Първоначално бащата искал да разбие прозореца, но затворниците предложили друг начин, все пак „новият прозорец струва пари“.

Един от арестантите използвал закачалка за дрехи, за да отвори вратата на автомобила. След няколко минути той отворил колата, без да й нанесе щети.

Местният шериф Крис Нокко похвали затворниците и нарече ситуацията „уникална“, защото затворникът използвал престъпните си умения за добро дело. Майката на бебето, поискала да научи имената на затворниците и къде излежават присъдите си, за да може да дари пари по сметките им в магазина на затвора.

Превод и редакция: Trafficnews.bg