За шумните ромски тържества, тормозещи цели квартали, сме писали толкова пъти, че клавиатурите ни хванаха мазоли. Само преди по-малко от два месеца един кмет използва профила си във Фейсбук, за да изрази публично възмущението си от бездействието на органите на реда - пак по същия повод. Сега пък се появи видео, достатъчно скандално, което отново показва отношенето на полицията към проблема "ромски шум".

Видеото е предоставено на Пресс ТВ от читатели и показва как в нощта на 24 май 2018 г. полицай от местното управление отказва съдействие на мъж и жена, жалващи се от  силен шум от ромската махала. Служителят ги отпраща и ги съветва да пуснат жалба на другия ден при районния инспектор.

Н.Т. и Н.Х. живеят срещу  ромския квартал и са пускали десетки сигнали за силна музика от махалата. Видеото е заснето пред входа на Районното управление в Казанлък. Чува се как дежурният признава, че имат на разположение само една патрулка и видимо досаден от настояването на мъжа и жената, го определя като наглост. Очевидно полицаят е досаден и от това, че двойката казанлъчани непрекъснато подава сигнал след сигнал за нарушаване на обществения ред от ромското гето.

„Ама не съм човекът, аз да ви решавам нещата“, заявява полицейският служител.

Публикуваме това видео, защото то е показателно за отношението на органите на реда не само в Пловдив към проблема. Вижте го: