Пловдивчани изгоря с 650 лева след дръзка измама с гориво. За случката сигнализира потърпевшият до ТrafficNews.

Мъжът работи в район „Северен” до затворената вече бензиностанция ОМВ на булевард „Дунав”. Тази сутрин, около 11:00 часа, при него пристигнали двама мъже със светлоотразителни жилетки. Те били от ромски произход, около 30-40 годишни, които заявили, че са служители от бензиностанцията.

„Разказаха, че ще бутат обекта за горива, но има останала нафта, която няма какво да я правят. От фирмата са им дали задача, да намерят хора, на които да продадат горивото, тъй като не може да се източи и прехвърли в друг обект. Поради тази причина, за да се отърват от стоката, я пускат на много ниска цена - 0.80 лева за литър. Разбира се всички се озадачихме, но те бяха много убедителни. Влизаха и излизаха от бензиностанцията. След като се позачудих, реших да взема цялото количество – 800 литра. Договорихме се за 650 лева”, разказва потърпевшият.

Мъжът се обадил на роднина с бус, за да дойде и да докара превозното средство, както и парите. През това време, мъжете са разказали, че нафтата е прехвърлена в туби по 20 литра всяка и натоварени в бус, паркиран до бензиностанцията.

„Въпросният бус всеки ден го виждаме. Не се замислих, тъй като смятах, че е на персонала. Дойде моят близък, дадохме им парите. Единият мъж бе до въпросния бус, а другия взе сумата. Каза да идем до техния бус, а те през това време ще занесат парите на шефа им. Още на кръстовището до бензиностанцията избягаха към махалата. Тогава разбрахме, че е измама. Оказа се, че паркираният бус е изоставен с месеци на обекта”, допълва той.

Той притежава и телефонен номер на мнимите служители. В опит да се свърже с тях, мъжки глас казва, че имат грешка и, че не знае за какви пари става дума.

„Беше същият, с който се договорих. Познах го, пък и преди срещата той ми звъня, че всичко е уредено. Казва се Сашо, поне по негови думи. Добре го огледах, около 35 годишен, има татус на глезена. Избягаха в Шекер махала”, завършва пловдивчанинът. Той предупреждава пловдивчани да не се подлъгват на подобна схема.