Огромни разкопани улеи по улиците в центъра на Пловдив търсят следващата си жертва. Преди няколко седмици жена падна в необезопасена шахта на ул. "Стойчо Мушанов", ала ясно никой не си е взел поука. 

Кратери, които могат да нанесат травматични резултати и да доведат дори до смърт, зеят широко отворени по улиците "Макгахан", "Цар Георги Тертер" и "Пулпудева".

Пловдивчанин изпрати клип, в който е документирал как огромните изкопи по никакъв начин не са обозначени или обезопасени. Няма ограничителни ленти, няма знаци, табели, светлина. В тъмата всеки може да скочи смело в дупката. 

Ще чакаме ли фаталният инцидент? Нашият читател счита, че не бива, защото инцидентът е на една ръка разстояние. 

"На улицата ни живеят инвалиди, които едва ходят. Аз си направих разходка по дупките в рамките на едно кръстовище, която документирах на кадрите. Тези дупки не са от фирмата /Пътища Пловдив/ която прави ремонт, а от фирма, която си прекарва инфраструктура за интернет и телевизия", посочи живущия в района. 

На кадрите определено си личи ясно, че улицата е разкопана и въпреки че на места дупките достигат опасна дълбочина, никой не е предприел мерки да обезпечи живота на пловдивчаните, които минават оттам. 

"Инвалиди ли искат да ни направят?", пита риторично мъжа и споделя, че вече е сигнализирал за проблема на отговорните институции. 

Медията ни е пуснала запитване към фирмата, полагаща кабели в района, и ще публикува становището им по отношение на това какви са правилата за обозначаване на разкопани участъци и спазват ли се те в района, както и дали дружеството има разрешително за изкопните дейности. 

Ето ги и дебнещите ями: