Гневни пловдивчани искат Валери Симеонов и цялата администрация на Пловдив да влязат в Столипиново вечерно време.  Хората, принудени всяка нощ да будуват заради кючеците и маанетата от ромската махала, вече не издържат и са готови да изпратят писмо до вицепремиера.

Наш читател, който живее до парк Лаута, разказа, че вече три месеца той и семейство му не са спали от зверския шум.

„Четири дни в парк Лаута се привеждаше фестивал – „Пловдив мези”. Имаше музика, изпълнители на открити сцени, стотици посетители и още толкова коли. Как за тези дни не се чу и звук, а сватбите на другарите роми са все едно в хола ми. Това вече минава всякаква граници, не се издържа”, пише възмутено читателят ни.

Той добави още, че празненствата на жителите от Столипиново започват след 18-19 часа вечер. Ромите се възползват, че местното ФБР е с работно време дотогава, и надуват тонколоните до дупка.  Единствено МВР може да вземе отношение по проблема през нощта.

Оказва се, че пикът на сватби, годежи и сюнети в квартала е през месец август. Работещите в чужбина тогава се завръщат и празненствата продължават с дни.

Справка от предходни години показва, че само за август 2017 година в Шесто районно са постъпили 152 сигнала за шум. Понякога униформените са получавали едновременно по няколко сигнала за шум в различни краища на Столипиново.

Глобите за ромските сватби започват от 500 до 2000 лева. Санкцията се определя в административно-наказателния отдел на община Пловдив. Минимумът зависи от нарушението.

Това не е първият случай, който ви показваме. Още през юли месец жители на Изгрев искаха поставяне на шумометри и нарушителите да бъдат глобявани. Един от тях само за една вечер бе звънял седем пъти на спешния телефон 112, а музиката е продължила до 1 часа през нощта.

За капак пък улиците стават непроходими за коли, тъй като се превръщат в дансинги за гости и младоженци.

Тормоз 24/7 край Столипиново! Сватбеният сезон засенчи децибелите от Hills of rock ВИДЕОЦигански оркестри обикалят целия квартал, музиката кънти из половината град