Странен пътен знак на бул. "България" вкара в дълбок размисъл редица шофьори през последните няколко дни в Пловдив. 

В момента в района тече ремонт, който е наложил временна организация на кръстовището на "България" с булевард "Васил Априлов". В северното платно са поставени пътни знаци, които би следвало да оказват посоката на движение, но един от тях липсва във всички правилници и закони за движение по пътищата. 

Именно той стана причина, читател на TrafficNews.bg да се свърже с редакцията ни с въпрос: "Какво точно означава този знак и кога ще бъде въведен в изпитните листовки, за да го науча и аз". 

А той - пътният знак - сочи някъде надясно, на север в облаците. Предвид вида му, става ясно, че той е от група ‘Г’ – Пътни знаци със задължителни предписания, и прилича много на своите събратя, чийто императив е "Премини отляво/отдясно на пътния знак". 

Действително обаче нашият мистериозен знак липсва от списъка, а какво е искал да каже автора, т.е. поставилият го, остава неясно. 

Вече без ирония нашият читател обясни, че в района трафикът е пълен хаус и всички коли преминават по свое свободно тълкувание, което пък от своя страна води до ежеминутно надуване на клаксони и рискови ситуации. 

Дали вятърът, някой недоволен шофьор, или минувач си е поиграл със знака, не можем да кажем, но пък със сигурност е добре да бъде приведен във вид, отговарящ на някоя от унифицираните пътни указателни табели.

Надяваме се това да спомогне за по-тихо, безопасно и ясно преминаване през кръстовището.